Пирин и Ботев със зрелищно реми в Благоевград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (51)
17:34 / 28.02.2016
20475
Отборите на Пирин Благоевград и Ботев Пловдив завършиха наравно 2:2 в най-атрактивния двубой от 22-ия кръг на "А" група.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на бившия играч на Левски Иван Здравков и бившия международен футболен съдия Любчо Славчев.

Двата отбора направиха изключително скучно първо полувреме. Те се захапаха от началото, но пренесоха битката си в центъра на терена и положенията бяха твърде малко, а когато ги имаше, завършваха с неточни удари.

Първата опасност в мача дойда чак в 47-ата минута. Тогава след прекрасна контраатака Тони Тасев изведе на стрелкова позиция Даниел Генов, но бившото "канарче" стреля право в Виктор Голас.

Ботев мигновено отговори и 180 секунди по-късно Тодор Неделев изведе своя тим напред в резултата. Юношата на "жълто-черните" се разписа след перфектен пас на Лъчезар Балтанов. Попадението бе първо за Неделев в "А" група след завръщането си в Ботев.

В 64-ата минута се откри великолепен шанс пред Александър Дюлгеров да възстанови статувкото, но от малкото наказателното поле прати топката в аут.

Импулсът в играта на "орлетата" все пак даде резултат четири минути по-късно. Тогава след центриране на Тони Тасев от пряк свободен удар, Маркиньос изравни резултата с великолепен удар с глава.

Ботев не се предаде и продължи да търси нов гол срещата, а той дойде в 90-ата минута. Тогава след неразчетена проява на Красимир Костов, юношата на пловдивчани Наско Милев се разписа отблизо.

Драмата на стадион "Христо Ботев" не спря до тук. В даденото продължение възпитаниците на Наджи Шенсой все пак се докопаха до точката, а тя дойде след ужасна грешка на Виктор Голас. Стражът на "канарчетата" не се намеси добре след удар от фаул и Дюлгеров вкара кълбото за крайното 2:2.



Виж коментарите (51)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).