Ботев плаща на Юнес Хамза 80 бона и лихви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
08:02 / 25.02.2016
4144
Ботев Пловдив трябва да плати 40 000 евро плюс лихвите на бившия си нападател Юнес Хамза, реши ФИФА. Така сумата може да набъбне още. Тунизиецът имал клауза в договора си, че трябва да му се плати 10% от бъдещ трансфер. Той бе продаден на Лудогорец точно преди класирането на разградчани за Шампионската лига.

За него имаше истинска война със Стяуа, която в крайна сметка завърши в полза на Лудогорец, като пловдивчани са получили 400 000 евро за играча си. След това обаче имало още едно споразумение, според което той се отказва от всякакви претенции. То обаче е с по-задна дата и ФИФА приема, че то е за прикриване на положението и да се избегне плащането.

Представител на Ботев на заседанието е бил адвокат Борис Колев, който работи за ЦСКА по случая Тенгариня и Нилсон Антонио, когато "червените" загубиха близо милион, и за федерацията по щанги, когато бе опростена глобата от половин милион долара за процедурно нарушение.

Представител на Хамза пък е бил адвокат Иво Ивков, който наскоро напусна Левски.

Тунизийският национал въобще не успя да се наложи в Лудогорец и бе преотстъпен първо в Иран, а от тази зима се завърна в румънското първенство, където бе даден под наем на Конкордия.

Плащането на парите на Хамза трябва да бъде в едномесечен срок, като в противен случай ще бъде стартирана наказателна процедура срещу пловдивчани за евентуалното отнемане на точки.

Източник: в. "24 часа"



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).