Викнаха вратар на Марица в националния отбор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:12 / 07.10.2008
1622
Вратарят на Марица Димитър Грабчев бе повикан в юношеския национален отбор на България до 19 години. Селекционерът на държавния ни тим Михаил Мадански събра своите възпитаници на подготвителен лагер в Правец за предстоящите европейски квалификации. Грабчев се включи към подготвката на юношеските национали. 18-годишният страж от Кършияка тренира заедно с други двама вратари, които обаче се очертават като негови резерви - Богданов от Пирин (Бл) и Банков от Спартак (Вн).

Младите "лъвове" започват похода си към второ поредно участие на еврофиналите след отличните си изяви в Чехия през това лято.

Заради възрастовото ограничение сред избраниците на Мишо Мадански са попаднали само две от момчетата, носели националния екип на континенталните финали - крилото Момчил Цветанов и нападателят Радослав Василев.

"Амбициран съм да се боря за титулярното място в националния отбор. Ще дам всичко от себе си да докажа качествата си и да защитя името на Марица", каза Грабчев.

Юношеските национали ще преминат през едноседмичен лагер в Правец, където утре ще изиграят спаринг с мъжкия състав на Локомотив (Мз).

В събота - 11 октомври, отборът отлита за Португалия, където между 14-и и 19-и октомври ще участва в първата квалификационна пресявка за европейското първенство.

"В един поток сме с Португалия, Израел и Финландия. Директно напред продължават първите два отбора. Към тях ще се присъединят още два от 13-те трети отбори от всички групи, като за оформянето на сравнителния баланс роля няма да играе мачът с последния отбор, който със сигурност отпада. Португалия е безспорен фаворит не само заради името и традициите си, а и защото е домакин. Очаквам да ни е много трудно и срещу Израел. Въпреки че победихме евреите в предишните квалификации в Норвегия, не се заблуждавам, защото тогава ние играхме с набор 89, а те с 90. Предполагам, че отборът им вече е достатъчно сработен и в никакъв случай не трябва да го подценяваме", коментира селекционерът на България Михаил Мадански.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).