Марица обмисля жалба в БФС за съдийството в Любимец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:59 / 07.10.2008
1058
Нова официална жалба в БФС срещу тенденциозно съдийство, този път в мача срещу новака Любимец, обмисля ръководството на Марица. Претенциите на маричани са насочени срещу главния рефер на срещата Атанас Димитров от Сливен и особено срещу неговите двама помощници - Валентин Добрев и Антоан Георгиев, заради неадекватни и тенденциозни отсъждания по време на двубоя.

След мача в Любимец изпълнителният директор на кършиякалии Георги Фиданов е написал в протокола на срещата, че Марица има сериозни забележки и претенции от съдийско естество и че пловдивският клуб смята да подаде офиицална контестация в БФС като приложи свои видеоматериали за реферските своеволия и груби съдийски грешки по време на срещата.

Претенциите на „жълто-сините" основно са три - отсъждане на несъществуващи засади в полза на домакините от Любимец, отменен редовен гол на Борислав Никифоров и неотсъждане на чиста дузпа в полза на Марица за спъване в пеналта на нападателя им Веселин Филипов.

"Както и да се погледне тези реферски отсъждания повлияха на крайния резултат на тази среща и затова имаме сериозни претенции за съдийството в този мач. Пак смешно и тенденциозно съдийство в наша вреда, което на практика предреши изхода от мача.

Недопустима е така да се подиграват с нас с такова тенденциозно съдийство. А уж от Съдийската комисия на БФС бяха афиширали, че реферите вече ще свирят реално това, което става на терена. Оказа се, че сега те не само, че не свирят дори 50 на 50, а свирят само в една посока в полза на единия тим, а конкретно в този случай - в полза на домакинския отбор", коментира Фиданов.

Преди няколко дни Марица подаде официална жалба в БФС и срещу скандалното и тенденциозно съдийството на мача срещу Родопа (Смолян).

Контестацията на маричани бе насочена срещу главния рефер на срещата Стоян Денев от Велико Търново и срещу неговия пръв помощник Йосиф Ронков от Габрово, също за некомпетентна и пристрастна свирка.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).