Трета загуба за Ботев в Турция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
18:50 / 08.02.2016
6667
Отборът на Ботев Пловдив допусна трета загуба в контролните си срещи на турска земя, след като отстъпи с 1:3 от Черноморец Оседа. Преди това възпитаниците на Николай Костов завършиха наравно 1:1 с Ягодина, последваха две загуби от Нийрегихаза Спартакус (0:2), Висла Краков (1:3) и победа над румънския Поли Тимишоара с 4:1.

Тодор Неделев даде аванс на "канарчетата" още в 9-ата минута. Българският национал вкарва своя втори гол след завръщането си при "жълто-черните". Той се разписа след хубава атака на Кифуети, който бе блокиран преди да шутира, а след него и Балтанов. Топката рикошира и попадна в Неделев, който насочи коженото кълбо в мрежата.

Украинският тим беше много близо до възстановяването на резултата в 31-ата минута, но ударът на Филимонов от фаул срещна дясната греда на Валентин Галев.

В 36-ата минута Орлин Старокин беше заменен принудително от Радослав Терзиев заради контузия.

Тодор Неделев пропусна да удвои преднината на Ботев в 64-ата минута. Божидар Васев изведе добре фронтално срещу вратата Неделев, който пусна технично топката покрай вратаря на Черноморец, но тя мина на сантиметри покрай страничния стълб.

Десет по-късно Черноморец изравни след фрапантна грешка на Валентин Галев. Стражът се подхлъзна и не можа да изчисти добре топката, която попадна в краката на Мурашов и той на празна врата вкара за 1:1.

Минути след попадението на украинския тим Николай Костов замени грешника с бразилския страж Виктор Голас, но и той не можа да запази мрежата си суха.

Секунди преди последния съдийски сигнал Черноморец нанесе своя удар чрез Матеус, а в добавеното време отново той фиксира крайния резултат.

Следващата проверка на Ботев на турска земя е срещу тима на Рудар (Черна гора). Мачът е на 11 февруари от 15:00 часа.

Стартов състав на Ботев: Валентин Галев (81' Виктор Голас), Игор Ощипко (46' Филип Филипов), Йордан Христов, Тодор Неделев, Грегъри Нелсън, Рахави Кифуети (36' Наско Милиев), Орлин Старокин (36' Радослав Терзиев), Лъчезар Балтанов (58' Божидар Васев), Милен Гамаков, Серкан Юсеин, Мариян Огнянов;



Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).