Освободиха втория отбор на Локо при набор 2005

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
15:14 / 03.02.2016
8812
Децата на Локомотив, които тренираха във втория отбор на набор 2005, бяха освободени вчера. За това алармираха сайта Plovdiv24.bg родители на малките "смърфове". 

Децата са пренасочени към футболна академия "Супер Старс". Според родителите малките футболисти са сломени от новината за тяхното освобождаване.

От Локомотив са категорични, че съвсем скоро ще излязат с официално становище по случая.

На родителската среща директорът на детско-юношеската школа на Локо Митко Джоров е обявил, че децата не са освободени, а се пренасочват към друг футболен клуб, с който се поддържат добри взаимоотношения. Според него това е в интерес на малките играчи, защото, за да се развива всяко дете, са необходими адекватна среда, достатъчен брой тренировки и много игрови минути.

Приоритетът на ДЮШ на Локомотив е оптимизирането на учебно тренировъчния процес на Представителните гарнитури, на които се разчита да подготвят бъдещи професионални футболисти.

"За целта ако не им се осигурят по 5 тренировки седмично и един мач (8 часа работа на седмица) няма как да прогнозираме резултат! В момента изготвянето на график, който позволява по 5 тренировки на седмица за повече от 15 отбора е практически невъзможно", посочи Митко Джоров.

На въпроса защо тогава се привличат деца от други клубове, а не се качват тези от вторите отбори, отговорът е заложен в правилника за привличане и освобождаване на състезатели, който е разпореден от Ръководството и е публикуван в сайта на Клуба.

"Това се нарича текущ подбор и селекция, което поражда конкуренция и стремеж за усъвършенстване на всички трениращи", уточни директорът на ДЮШ.



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).