Босът на Бохемианс гостува на Марица, чехите искат сътрудничество

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:40 / 03.10.2008
1174
Собственикът на елитния чешки клуб Бохемианс (Прага) Карел Капер гостува за няколко дни на президента на Марица Рангел Берберов. Чешкият гост има няколко работни среши с шефа на кършиякалии, а днес отлетя за Прага.

Както е известно Капер трябваше да пристигне в България още през лятото и лично да води преговорите по трансферите на Емил Стоев-Бадема и Иван Димов в пражкия тим. Заради личен семеен проблем обаче се е наложило той да си остане в Чехия и изпрати у нас свой представител.

Сега обаче Капер уважи поканата на Берберов и лично посети Пловдив, за да се запознае на място с организацията на работа в Марица.

„Няколко са основните пунктове, по които дискутирахме и вече работим с хората от Бохемианс и лично с г-н Карел Капер. Преговаряме за по-дълготрайно приятелско сътрудничество с Бохемианс, за съвместни подготвителни лагери и обмяна на футболисти и специалисти, обмяна на методика на работа", обясни собственикът на Марица Рангел Берберов.

„Можем да приемаме на лагери техни отбори и да изпращаме при тях пък наши тимове, още уточняваме тези детаили. Уточняваме и базите, където ще се тренира при тези бъдещи лагери".

Според Берберов в Марица трябва да се мисли с перспектива и такива контакти и бъдещи планове за дълготрайно сътрудничество с елитния тим от Чехия само ще спомогнат за по-доброто развитие и реализация на младите футболисти от Кършияка.

„Работим и по един друг важен пункт с ръководството на Бохемианс, а това е съвместното ни сътрудничество с тях по отношение на мениджмънта и трансферите в Чехия не само на играчи на Марица, но и на други български футболисти", каза още Берберов. - "Знаете, че сме създали и вече работи мениджърска агенция към клуба, а чехите проявиха още през лятото голям интерес към нея. Те дори предлагат да им станем нещо като техни представители за България и да поемем част от работата им по отношение на селекцията и издирването на талантливи български футболисти. Ние ще бъдем натоварени със задачата да им даваме пълна и обективна информация за всички български футболисти, към които от Чехия се проявава интерес".

"Предстоят ни нови разговори с хората от Бохемианс, на които ще уточняваме всички детайли по бъдещата работа. Смятам обаче, че перспективите, които се откриват пред нас и пред тях наистина засега изглеждат много добри", допълни Берберов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).