Ботев с бюджет 10 милиона лева!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
10:41 / 25.01.2016
9579
Ботев Пловдив вече може да се похвали със солиден бюджет. Съвсем скоро се очаква да има събрание на управленското тяло, на което да се обсъдят промените и да бъде обявен бюджетът, с който ще разполагат "жълто-черните". 

Според "7 дни спорт" годишният бюджет на Ботев ще е малко над 10 милиона лева. Сумата ще се осигурява от шестима мастити бизнесмени. Това са Румен Чандъров, Георги Самуилов, Ветко Арабаджиев, Владимир Кисьов, Петко Несторов и вафленият бос Сава Чоролеев.

Шестимата богаташи оформят консорциум, който ще издържа футболния клуб и ще построи стадион "Христо Ботев". Босовете са се разбрали всеки един от тях да отделя фиксирана сума за месечната издръжка на пловдивския клуб. 

Става въпрос за цифра малко над 130 000 лева от всеки един. Така сумата за годината ще достигне 10 милиона само от въпросните бизнесмени. Все пак определена част от нея ще бъде препращана за изграждането на "Колежа", което е в застой от доста време.

Съвсем скоро консорциумът от фирми официално ще вземе властта на "Коматево". 60 от 61%, които притежава Сдружение "ПФК Ботев Пд" ще бъдат прехвърлени на бизнесмените Румен Чандъров и Георги Самуилов от Апостол Апостолов. 

Чандъров е познат във футболните среди като собственик на школата ДИТ и третодивизионния софийски Септември, докато Самуилов притежава петролната компания "Инса Ойл", на която рафинериите са близо до Пловдив. Дуото дори вече си е разпределило и задачите, като шефът на ДИТ ще се занимава с футболната част, а петролният бос - със стадион "Христо Ботев", пише още "7 дни спорт".

Интересно е влизането на бургаския инвеститор Сава Чоролеев. Той е собственик на завода за захарни изделия "Победа" в Бургас. Освен това Чоролеев, който се счита за един от богатите българи, е концесионер на най-големия плаж в Слънчев бряг.



Виж коментарите (20)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).