Ботев чака нападатели от Кипър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:15 / 14.01.2016
3834
Кипърски мениджър помага на Ботев Пловдив за осъществяване на зимната селекция. До момента пловдивчани имат само един нов състезател - взеха 30-годишния украински защитник Игор Ощипко. Вместо с привличане от спортно-техническия щаб на "жълто-черните" са заети с освобождаването на играчи, които не пасват на концепцията на Николай Костов.

В момента основното желание на специалиста е да вземе двама нападатели. Не става въпрос обаче за тарани, а за бързи и комбинативни играчи, които умеят да нахлуват в наказателното поле и от втора позиция. Поради тази причина Костов не смята да разчита през пролетта и на Александър Колев, на когото от Ботев търсят купувач. 

Треньорът очаква по време на подготвителния лагер в Турция да пристигнат футболисти, които са минали през кипърския шампионат. Набелязаните от него играчи са португалци. За тях Ботев няма да плаща трансферни суми. 

От клуба вече обявиха, че за тях през пролетта приоритет ще е намиране на средства за довършване на строежа на стадион "Христо Ботев" вместо преследването на челно класиране. Строителството на съоръжението бе замразено преди година.

Пловдивчани не губят надежда, че ще си върнат под наем национала Тодор Неделев, който е собственост на германския Майнц 05.

Въпреки контузията на Даниел Златков в кръста и предстоящата операция засега от клуба не планират да подсилят отбраната. При това въпреки че клубът се раздели с Пламен Николов.

Новата управа на Ботев ще бъде представена официално през следващата седмица. Дотогава се очаква да бъдат оформени всички документи по прехвърлянето на собствеността на клуба от Сдружение ПФК Ботев 1912 към бизнесмените Румен Чандъров и Георги Самуилов. Освен тях пари в клуба ще наливат бизнесмените Ветко Арабаджиев, Владо Кисьов и Сава Чоролеев.

Източник: в. „Тема спорт”



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).