Марица чака днес отговор от БФС за контестацията си срещу реферите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:22 / 30.09.2008
971
Марица очаква днес или най-късно утре отговор от Съдийската комисия на БФС за подадената контестация срещу тенденциозното съдийството на мача срещу Родопа (Смолян), предрешило изхода от срещата.

Клубното ръководство на кършиякалии внесе в срок официалната жалба в БФС и плати задължителните при такива случай такса от 500 лева. Към контестацията е прикрепен и видеоматериал, в който се доказва къде главният рефер на срещата Стоян Денев от Велико Търново и неговият пръв помощник Йосиф Ронков от Габрово са сгрешили и с некомпетентната си свирка са ощетили сериозно маричани.

Очаква се великотърновският рефер Стоян Денев да бъде наказан от Съдийската комисия.

Претенциите на „жълто-сините" основно са три - несъществуващата дузпа в полза на гостите от Смолян при сблъсъка между техния нападател Емил Стоев-Бадема и вратаря на жълто-сините Теодор Скорчев, червеният картон на защитника Иван Димов, както и пълното разминаване между главния съдия Стоян Денев и първия му асистент-рефер - Йосиф Ронков.

Както е известно при дузпата, отсъдена в полза на Родопа, Денев първо се консултира със страничния арбитър, който му каза, че според него няма дузпа. Той обаче въпреки това не зачете мнението на помощника си и отсъди 11-метровия наказателен удар. По-късно обаче главният съдия съмнително зачете пък мнението на същия асистент-рефер, който му бе сигнализирал за обаждане от Иван Димов, след което защитникът бе изгонен пресилено за реплика.

Маричани подновиха тренировъчната седмица още на следващия ден след мача срещу Родопа. За днес старши треньорът на жълто-сините Манол Георгиев е предвидил контролен мач срещу юношите старша възраст на клуба. Спарингът е следобед.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).