Член на Изпълкома е сред организаторите на тото-аферата "Ботев - Беласица", имал опит от мач на Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:01 / 28.09.2008
7322
Изтъкнат член на Изпълкома е сред хората, които са организирали мащабната афера около нагласяването на резултата на мача Ботев - Беласица. Става дума за влиятелна фигура във футболните ни среди, която е запозната с технологията на "черното тото". Въпросната личност преди две години и половина е организирала подобно покушение над морала във футболната игра. Става дума за мача Левски - Беласица, завършил 8:1. Тогава част от европейските къщи са сезирали БФС за близо милион и половина евро изплатени печалби само за тази среща, но на "Иван Асен" покрили тревожната вест. Заложени са огромни пари за 7 гола разлика в полза на софиянци.

От утре у нас стартира мегаразследване на тото-аферата, като почти всички органи на властта ще се включат в акцията. Поводът е писмото от Европейската комисия за разследване на залози, която е неформалното крило на Интерпол в тази област. Тя вече сезира европейските заложни къщи, че мачът Беласица - Ботев е нагласен и те го свалиха от тиражите си. Така докато тя не се произнесе за редовността на мача, няма да се изплащат никакви печалби. Разследването пък ще даде възможност на заложните къщи да предадат в Интерпол сметките, от които са направени най-мащабните залози на мача. Телеграма от комисията има и в БФС, но там бавели отговор с обяснението, че в събота и неделя никой не работи.

Държавната власт е решена да използва скандала "Ристосков", за да удари докрай по футболната мафия. От вторник по списък в Прокуратурата ще бъдат разпитани 12 съдии, президентът на БФС Борислав Михайлов и трима от членовете на Изпълкома. Скандалът от събота в Пловдив обаче ще разшири още повече този списък.

Източник: Sportline.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).