Шахматно коледно парти в най-новия пловдивски шахклуб "Чесбомб"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:16 / 23.12.2015
2311
Шахматно коледно парти си спретнаха в най-новия шахматен клуб "Чесбомб". Клубът отвори врати на 3.10. 2015 г. и вече над 25 деца посещават занятията.

"Обречени сте на успех", това е девиза на малките "бомбички", а и няма как да е другояче, след като с начинаещите шахматисти се занимава дългогодишната състезателка от националния отбор на България ГМ Емилия Джингарова. 

С по-напредналите работи нейният съпруг ГМ Александър Делчев, играл над 15 г. редом до Веселин Топалов в националния отбор. 

Винаги готови да помагат са и още двама гросмайстори Владимир Петков и Петър Арнаудов. 

Сред най-редовните начинаещи шахматистки са Гери-дъщерята на гросмайсторското семейство, Емилия-дъщерята на ГМ Юлиян Радулски и Стели по-малката сестричка на пловдивската надежда Виктория Радева. 

Тренировките се провеждат в Голямата къща на ул. "Кръстьо Пастухов" 18. 

Шахматното семейство има богат опит, тъй като е работило със подрастващите отбори на Испания и Норвегия, а също така са основавали и шахматни клубове в различни държави. 

С модерни методи на обучение малчуганите не усещат как неусетно преминава времето и дълго след края на тренировките продължават битките на шахматната дъска. 

ШК "Чесбомб" вече организира и няколко турнира и предизвиква всички любители на шахматна да изпробват знанията си срещу гросмайсторите, като е обявил награда за този, който успее да матира гросмайстор до 16 хода.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).