Жана Тодорова номинирана сред най-добрите млади спортисти на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:23 / 16.12.2015
1150
Волейболистката на Марица (Пловдив) Жана Тодорова получи още една престижна номинация в традиционните годишни анкети. След като преди дни тя бе предложена за гласуване сред най-добрите млади спортисти на Пловдив в отборните спортове, сега либерото на шампиоките попадна и сред номинираните за най-добър млад спортист на България.

Анкетата е на специализирания сайт Viasport.bg, като право на глас имат само спортните журналисти и трябва да го упражнят до 23 декември. Резултатите ще станат известни едва на 11 януари по време на специална церемония.

Успехите през тази година на родената на 6 януари 1997 година в Пловдив Жана Тодорова включват шампионската титла, националната купа и Суперкупата на България при жените, избирането и за Най-добро либеро в идеалния отбор на Световното първенство за жени до 20 години в Пуерто Рико, на което България се класира на осмо място, и третото място в индивидуалната класация за най-добър защитник на Световното първенство за жени до 23 години в Турция, където Трикольорките се класираха седми. Жана бе част и от женския национален отбор, класирал се на пето място в Група 2 на Световното Гран При, както и една от националките до 20 години, спечелили сребро на Балканското първенство в Сърбия.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).