Пловдивска фондация връчва призовете си на млади спортни таланти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:39 / 14.12.2015
1176
Фондация "Пловдив - спортна столица на България" връчва за първи път призове на млади спортни таланти. Кои са отличените като най-добър млад състезател на Пловдив за 2015 година в индивидуален и отборен спорт - ще стане ясно на 15 декември 2015 в Новотел Пловдив по време на традиционната церемония "Спортист на годината".

Освен призовете в двете категории - за най-добър млад състезател в индивидуалните дисциплини и в отборните спортове, на церемонията, която ще започне в 19.00 ч. в Новотел Пловдив - ще бъде връчена и специална награда за спортен дух и феърплей. Според регламента номинирани са състезатели, родени след 1 януари 1994 година. 

Фондация "Пловдив - спортна столица на България" бе учредена по инициатива на мениджъра на болница "Пловдив" доц. Георги Йорданов, който бе избран за председател по предложение на Христо Бонев-Зума, член на УС. Тя си поставя за основна цел да върне мястото на града като ключов център за развитието на масовия и професионален спорт в България. Затова една от нейните основни задачи е да подпомага млади пловдивски спортни таланти и да популяризира техните постижения.

През 2016 г. ръководството на фондацията ще инициира серия от дебати за необходимостта от изработване на нов Закон за спорта, в който ясно да бъдат разписани правилата за финансиране на спортните клубове и тяхната дейност.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).