Официално учредиха организацията за спасение на Ботев Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:48 / 24.09.2008
6530
Днес официално бяха внесени документите за учредяване на фондация "Бъдеще за ПФК Ботев 1912". Фондацията е организация с основна цел възраждане на традициите на Ботев Пловдив и утвърждаване на неговата роля в българския футбол. Инициативата е на ветерани на Ботев Пловдив, фенове на клуба и няколко стопански дружества. На първо време фондацията ще се опита да се сдобие с контролния пакет акции на клуба, който в момента се държи от Димитър Христолов и няколко негови роднини.

Бъдеще за ПФК Ботев 1912" ще се стреми към осигуряването на финансовата стабилност на клуба в краткосрочен план, а в дългосрочен - Ботев да се превърне в модерен европейски клуб с професионално управление. Основните дейности на сдружението ще са свързани с развитието на клуба и на детско-юношеската му школа. Първата стъпка за това е вече отправено към г-н Димитър Христолов Писмо за Намерение за встъпване в преговори за придобиване на контролен пакет от акциите на ПФК Ботев Пловдив АД. Към настоящият момент фондацията има одобрена приблизителна сума за закупуването на клуба, точната сума обаче би могла да бъде определена след обективен анализ на активите и пасивите на Ботев.

Председателското място във фондация „Бъдеще за ПФК Ботев 1912" ще заеме Марин Бакалов, ветеран на клуба и негов бивш треньор и изпълнителен директор. Той ще отговаря на въпроси на медиите на специално насрочена пресконференция утре.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).