Ботев и Левски си стиснаха ръцете при реми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
15:51 / 05.12.2015
12425
Ботев и Левски не успяха да се победят, завършвайки при нулево равенство в едно от дербитата от 19-ия кръг на "А" група, играно на "Футболен комплекс Ботев 1912". Със спечелената точка софиянци си върнаха лидерството с актив от 35 точки, но имат и мач повече от Лудогорец. Пловдивчани пък остават на 8-ата позиция с 19 пункта.

Грегъри Нелсън пропусна да даде аванс на "жълто-черните" още в 5-ата минута след грешка на Георги Костадинов. Холандецът стреля по земя от границата на наказателното поле, но топкана мина на сантиметри встрани от вратата.

Отговорът на "сините" не закъсня и в ответната атака Веселин Минев бе близо до гол, но ударът му бе спасен от Виктор Голас.

В 15-ата минута гостите пропиляха страхотен шанс! Мики Орачев проби по левия фланг и сложи топката на главата на Роман Прохазка, но ударът ми бе слаб и Голас улови.

Минути по-късно невероятен шанс се откри и за Ботев! Мариян Огнянов проби страхотно в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията. Там Серкан Юсеин преди да прати топката в опразнената врата, Веско Минев с шпагат изби в корнер.

В края полувремето "сините" наложиха натиск и бяха много близо до откриването, но удар на Георги Костадинов мина встрани от вратата.

В началото на втората част Ботев имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Мики Орачев в наказателно поле, но нямаше обаче реакция от рефера Мартин Стоименов.

В 55-ата минута с пропуска за Левски се отчете и Мигел Бедоя. Испанецът беше изведе от Роман Прохазка на стрелкова позиция, но след рикошет топката се удари встрани от мрежата.

Двата тима играха доста предпазливо до края и логично си стиснаха ръцете след последния съдийски сигнал на Мартин Стоименов. 

Така за първи път от 43 години насам Ботев и Левски не успяха да си отбележат голове.



Виж коментарите (30)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).