Локомотив вдига най-голямата спортна база в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
12:07 / 03.12.2015
11508
Локомотив е изявил желание да вдигне спортна база с площ от 81 декара под тепетата. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

От "черно-белия" клуб са посочили като желано място част от 200-декаровия имот срещу новото кметство в "Тракия", за което местната администрация водеше дела и спечели.

Според градоначалника 81 декара е доста солидна инвестиция, особено при положение, че подобната база на Ботев в Коматево, която отново е на концесия, е с площ 66 декара за инвестиция от 14 млн. лева.

"Ще влезем в разговори с ръководството на Локомотив, за да не стигаме до ситуации като тази със стадион "Христо Ботев", който отново е на концесия, но видяхме, че не успя да завърши трибуните. Ще търсим отговор дали Локомотив наистина може да направи такава голяма инвестиция", каза още кметът.

По думите му местната администрация ще предложи друг терен за база на "смърфовете", който отново ще е в "Тракия" - зад парка с паметника на Кан Крум, на бул. "Цар Симеон". Новото място се предлага, защото намерението на местната власт е да разшири парк "Лаута" именно с този 200-декаров имот.

Коментирана е и концесията за стадион "Локомотив". Според кмета подходящо място за тренировки е терена на Векта, които не плащат наем. Но разговорите за това тепърва предстоят.


Виж коментарите (20)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).