Румен Чандъров: Не очаквайте поредния Домусчиев или Василев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
14:20 / 07.11.2015
6913
Името на бизнесмена Румен Чандъров все по-усилено се свързва с Ботев Пловдив. Той е спряган за един от основните инвеститори за в бъдеще в клуба. Ето какво сподели собственикът на Септември София и столичната школа ДИТ Спорт пред "Тема Спорт" за намеренията си и докъде са стигнали разговорите.

Г-н Чандъров, ще поемете ли властта в Ботев Пловдив?
- Имаме преговори, помагам, може да помагам и за в бъдеще, но засега няма нищо конкретно.

Кога очаквате положително развитие?
- Може и скоро да стане. Може и до Нова година. Всичко е възможно, няма невъзможни неща. Ако е писано, ще се случи, ако не - здраве да е.

С кого от Ботев Пловдив разговаряте?
- С Ангел Палийски. Ако аз се ангажирам с нещо, съм сериозен. Не си правя PR.

Ще продължите ли започнатото в Септември София, ако това с Ботев се случи?
- Да, естествено. Едното с другото няма нищо общо.

Какви са амбициите ви за Ботев Пловдив?
- Аз не съм мазохист да съм на последните места. Дали е Ботев или Септември, аз винаги искам да съм между първите.

Може би имате желание да превърнете Ботев в новия Лудогорец?
- Не, не. Това да се изливат така пари няма да стане. Ако нещата се случат, ще се работи по съвсем различен модел. Ще залагаме на млади и добри футболисти. Първо трябва да има основа, да има стабилност. Дори и да тръгна да ставам собственик в Ботев, няма да има такива изливания на пари. Не очаквайте някой пореден Цветан Василев или Кирил Домусчиев. Който знае какво съм направил с ДИТ и сега как го правя със Септември, е наясно какво да очаква. Пак казвам, трябва да има основа и стабилност и животът ще покаже къде ще сме. Днес сме пети, утре - трети, може и първи, както дойде.

Търсите ли партньори, които да ви помагат 6 Ботев Пловдив или сам ще действате?
- Тръгна ли да се хващам, няма да съм сам при всички положения. Такъв клуб не е за един човек. Този модел - един за всичко или да се покажем колко сме големи, не е за мен. Ако искаш да правиш големи неща, първо политиката трябва да ти е правилна, премерена. Всичко ще си дойде с времето. Трябва да има стабилност, защото това е най-големият проблем на българските клубове. Може да ти е един милион лева бюджетът, два милиона, но да е толкова. Има ли възможност, ще стане и пет милиона. Тогава ще имаме по-големи амбиции. Това трябва да го разберат всички клубове у нас. Аз така процедирам.

Какво ви притеснява и кое бави нещата с Ботев Пловдив?
- Нямам притеснения за нищо. Просто трябва да се изяснят много детайли, защото не искам после да съм като в небрано лозе.

Заговорихте за бюджет. В какви рамки трябва да е той според вас за клубовете в А група?
- За мен с между 2 - 2,5 милиона лева трябва да си в шестицата. Ще ви дам пример веднага. Пирин Благоевград е с бюджет 1,5 милиона лева, но реално не си го изпълнява и с един милион. Миналата година Локомотив София стана с 1,5 милиона лева трети. Всичко е според зависи. Може и 3, и 4 милиона да не ви стигнат, ако не сте случили на футболисти, на треньори, факторите са много. Понякога правиш всичките неща, за да се случват както трябва, но не става. Това е и проблемът в България, защото веднага феновете те емват. Чакайте малко, няма мазохист на този свят, който не иска да е между първите. Да дава пари и да не е сред лидерите. Един Кирил Домусчиев примерно няма как да е излял един куп пари и да иска да е трети или четвърти. Никой не го желае. И всички трябва да го разберат. Ти може да вземеш най-добрите играчи и треньори и пак да не се случат нещата. Затова и футболът е толкова интересен.

Как ви се струва А група с 10 отбора?
- Може би с 12 беше по-добре. Те толкова и бяха, ако не се бе случило това с ЦСКА и Локомотив София. Но при всички положения Б група трябва да е по-голяма. Не може да е с 16, а с 20 или 22 тима.


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).