ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (8)
Румен Чандъров: Не очаквайте поредния Домусчиев или Василев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:20 / 07.11.2015Коментари (7)6910
© Plovdiv24.bg
Името на бизнесмена Румен Чандъров все по-усилено се свързва с Ботев Пловдив. Той е спряган за един от основните инвеститори за в бъдеще в клуба. Ето какво сподели собственикът на Септември София и столичната школа ДИТ Спорт пред "Тема Спорт" за намеренията си и докъде са стигнали разговорите.

Г-н Чандъров, ще поемете ли властта в Ботев Пловдив?
- Имаме преговори, помагам, може да помагам и за в бъдеще, но засега няма нищо конкретно.

Кога очаквате положително развитие?
- Може и скоро да стане. Може и до Нова година. Всичко е възможно, няма невъзможни неща. Ако е писано, ще се случи, ако не - здраве да е.

С кого от Ботев Пловдив разговаряте?
- С Ангел Палийски. Ако аз се ангажирам с нещо, съм сериозен. Не си правя PR.

Ще продължите ли започнатото в Септември София, ако това с Ботев се случи?
- Да, естествено. Едното с другото няма нищо общо.

Какви са амбициите ви за Ботев Пловдив?
- Аз не съм мазохист да съм на последните места. Дали е Ботев или Септември, аз винаги искам да съм между първите.

Може би имате желание да превърнете Ботев в новия Лудогорец?
- Не, не. Това да се изливат така пари няма да стане. Ако нещата се случат, ще се работи по съвсем различен модел. Ще залагаме на млади и добри футболисти. Първо трябва да има основа, да има стабилност. Дори и да тръгна да ставам собственик в Ботев, няма да има такива изливания на пари. Не очаквайте някой пореден Цветан Василев или Кирил Домусчиев. Който знае какво съм направил с ДИТ и сега как го правя със Септември, е наясно какво да очаква. Пак казвам, трябва да има основа и стабилност и животът ще покаже къде ще сме. Днес сме пети, утре - трети, може и първи, както дойде.

Търсите ли партньори, които да ви помагат 6 Ботев Пловдив или сам ще действате?
- Тръгна ли да се хващам, няма да съм сам при всички положения. Такъв клуб не е за един човек. Този модел - един за всичко или да се покажем колко сме големи, не е за мен. Ако искаш да правиш големи неща, първо политиката трябва да ти е правилна, премерена. Всичко ще си дойде с времето. Трябва да има стабилност, защото това е най-големият проблем на българските клубове. Може да ти е един милион лева бюджетът, два милиона, но да е толкова. Има ли възможност, ще стане и пет милиона. Тогава ще имаме по-големи амбиции. Това трябва да го разберат всички клубове у нас. Аз така процедирам.

Какво ви притеснява и кое бави нещата с Ботев Пловдив?
- Нямам притеснения за нищо. Просто трябва да се изяснят много детайли, защото не искам после да съм като в небрано лозе.

Заговорихте за бюджет. В какви рамки трябва да е той според вас за клубовете в А група?
- За мен с между 2 - 2,5 милиона лева трябва да си в шестицата. Ще ви дам пример веднага. Пирин Благоевград е с бюджет 1,5 милиона лева, но реално не си го изпълнява и с един милион. Миналата година Локомотив София стана с 1,5 милиона лева трети. Всичко е според зависи. Може и 3, и 4 милиона да не ви стигнат, ако не сте случили на футболисти, на треньори, факторите са много. Понякога правиш всичките неща, за да се случват както трябва, но не става. Това е и проблемът в България, защото веднага феновете те емват. Чакайте малко, няма мазохист на този свят, който не иска да е между първите. Да дава пари и да не е сред лидерите. Един Кирил Домусчиев примерно няма как да е излял един куп пари и да иска да е трети или четвърти. Никой не го желае. И всички трябва да го разберат. Ти може да вземеш най-добрите играчи и треньори и пак да не се случат нещата. Затова и футболът е толкова интересен.

Как ви се струва А група с 10 отбора?
- Може би с 12 беше по-добре. Те толкова и бяха, ако не се бе случило това с ЦСКА и Локомотив София. Но при всички положения Б група трябва да е по-голяма. Не може да е с 16, а с 20 или 22 тима.
Още по темата: общо новини по темата: 13
09.02.2016
09.02.2016
07.02.2016
30.12.2015
30.12.2015
30.12.2015
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
някои фенове трябва да си намалят очакванията, това е цялата иситна
+3
 
 
Вярно говори човекът! И с основание не се хвърля с главата напред, а проучва и обмисля всичко, защото за 25 год. в БОТЕВ ако не друго се доказа едно нещо. Толкова лапачи и мишки на едно място събрани... може би само в ЦСКА! Няма да назовавам имена защото са много и всички седят сега в някое кюшенце и потриват ръце как ще лапат и от новата кьорсофра! Румене, внимавай много на кой се доверяваш в БОТЕВ и бъди безкомпромисен! Тук имаш база за реализиране на политиката ти във футбола. Добре дошъл!
+3
 
 
Ясно е, че няма кой да излива пари като Домусчиев с покупка на играчи за по 1-2 милиона евро,става и с по-малко средства, но с добро управление, каквото ние никога сме нямали. Чандъров хубаво да си помисли и гледам,че има намерение да се среща с феновете, дано го направи, защото нашата публика е уникално глупава. Ние изгонихме най-добрият треньор в България Мъри Стоилов, който от тогава всяка година е шампион с Астана и играе в ШЛ. Тук при две загуби те грабват, гонят се треньори, чупят се капачки на футболисти,а на базата на какво? Все едно всяка година сме ставали шампиони.Просто сме едни грандомани без абсолютно никакво покритие.Отборът ни е един средняк, но желанията и амбиците ни са винаги за Шампионска лига, така, че да си прави сметката къде идва и дали някой ще му даде 4-5 години.
+6
 
 
Много, ама много отдавна не съм чел толкова разумно откровение! Дано да се получат нещата и той да стане собственик!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 07.11.2015 г.
+9
 
 
Много разумни футболни съждения и истини! Ами, идвай Румене - дойдеш ли ти - ще се появят и други мераклии да помагат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Безплатни тренировки и много награди днес на празник в район "Тракия"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: