Христо Крушарски: Локо за мен е предизвикателство!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
07:44 / 06.11.2015
6155
Дългоочакваното розово бъдеще за Локомотив вече е на хоризонта. Пловдивският клуб официално има нов собственик, след като Христо Крушарски придоби акциите на клуба. 

Председателят на сдружение "Обединение за Локомотив" Николай Неделчев прехвърли мажоритарния дял, равняващ се на 97% от акциите, на името на Крушарски. Организацията беше поела управлението на клуба преди по-малко от 5 месеца, като през това време търсиха начин да бъде осигурено светло бъдеще за Локомотив.

Крушарски пък започна да налива пари на "Лаута" преди по-малко от 3 месеца. За това кратко време той се запали дотолкова, че реши да стане собственик на клуба.

"Получих акциите безвъзмездно. Старите акционери може да продължат да помагат на клуба. Аз не отказвам помощ. Клубът е отворен за нови инвеститори. Всеки, който желае да помага, е добре дошъл. Поемането на Локомотив не ми тежи. Клубът е поредното забавление и предизвикателство пред мен. Когато остана без работа, си търся забавление. Целта ми е да работя така, че клубът да се развива по начин, който подобава на историята и традициите му", обяви пред "7 дни спорт" Христо Крушарски.

Той разкри, че е бил на среща в Община Пловдив, свързана със стадион "Локомотив", който е общинска собственост. Освен за плановете за предстоящия ремонт на съоръжението бизнесменът е повдигнал въпроса и за получаване на концесия на стадиона. Желанието на Крушарски е той да бъде отдаден за стопанисване за период от 20 плюс 10 години.

"Ще кандидатстваме за концесията на стадиона, което ще развърже ръцете ни и за по-сериозни инвестиции по съоръжението", каза бизнесменът. 

Още по времето на Константин Динев от клуба бяха входирали и стартирали процедурата за концесия на стадиона. Затова сега процедурата ще бъде съкратена. Скоро се очаква концесията на съоръжението да бъде гласувана в общинския съвет на Пловдив. Преди това през следващата седмица "черно-белите" ще предоставят различни документи и идейни проекти на ресорния кмет, отговарящ за общинската собственост, Димитър Кацарски.



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).