ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Краси Димитров: Старите кучета на Локо ще изведат отбора в горната половина на таблицата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:50 / 05.11.2015Коментари (4)3603
© Plovdiv24.bg
Красимир Димитров е вдигал шампионската титла с Левски и Локомотив Пловдив. През 2001 той печели дубъл на "Герена", а през 2004 година взе първенството и суперкупата с "черно-белите". Днес той става на 44 години. Бившият халф сподели пред "Тема Спорт" очакванията си за неделния мач между двата тима на "Георги Аспарухов".

Г-н Димитров, носили сте екипите на Левски и Локо Пд, кой има предимство преди неделния сблъсък?
- Нека започнем оттам, че на "Герена" ще се срещнат двата най-прогресиращи отбора през този сезон, колкото и изненадващо да е това с оглед на случващото се в клубовете през лятото. Левски има млад отбор, а Локомотив попълваше състава в движение. "Черно-белите" имат много опитни играчи, които знаят как се печелят големи двубои. Затова очаквам отборите да направят много интересен мач за зрителите.

Левски е доста стабилен напоследък, а "черно-белите" определено изпитват проблеми при гостуванията си. Ще могат ли да ги преодолеят?
- Факт е, че не само този сезон, а и в предишните Локомотив не се представя добре като гост. Мисля, че сега с по-опитните играчи тази тенденция ще се прекъсне. Просто не приляга на тези футболисти да не могат да бият далеч от "Лаута". А това първенство още не са го правили.

Какво ви прави най-голямо впечатление при "сините"?
- Същото, което мога да кажа и за Локо - отборът играе с голям хъс. Журналистическите критики към отборите от началото на сезона им повлияха положително. Те ги мотивираха и сега сякаш тези състави са превключили на друга скорост. И важните им победи не са никак случайни - Левски взе стратегически двубой в Ловеч, Локо също взе точка от Литекс, а заслужаваше три. След победата в дербито срещу Ботев всичко при "черно-белите" се успокои и дойде и успехът над Лудогорец. "Сините" и пловдивчани заличават част от слабостите си със себераздаване, защото каквото и да си говорим - кой знае какви звезди у нас няма.

Изненадва ли ви първото място на Левски?
- За мен е голяма изненада, че те отвориха разлика от четири точки на Лудогорец и Литекс, а не това, че са първи. Защото това е мястото на Левски, въпреки че в последните години нещата не им се получаваха. За този клуб е ясно, че рано или късно се връща там, където е бил. И другото изненадващо е, че през този сезон Лудогорец изпусна въздуха. В отделни мачове отборът не играе никак добре, а в други мачове и късметът им избяга - реално не се представи толкова лошо, но не успя да си реализира положенията. Едуард Ераносян се опитва да наложи нов стил. Може би ако му се даде още време да поработи с отбора, ще развие идеята си. Той вече се опита да каже, че няма как да промени нещата с магическа пръчка. Едо е от треньорите, които могат да въвеждат нов стил, но явно ще му трябва повече време. Ставал съм шампион под негово ръководство в Локомотив и смело мога да заявя, че той е от специалистите, от които могат да се научат доста неща.

Докъде "старите кучета" могат да издърпат Локомотив?
- Вярно е, че в тима има момчета, с които взехме титлата - Тунчев, Котев, Траянов, Камбуров. Заедно с Емил Гъргоров, а и Зоран Балдовалиев, могат да дръпнат състава в горната половина - не приляга на Ботев и Локо да са в зоната на изпадащите. "Черно-белите" натрупаха самочувствие с успеха над Лудогорец. С играчите, с които разполагат, не е невъзможно да са доста по-напред с оглед на качеството на първенството. Дано с новия собственик да има финансово спокойствие в клуба, а това да не е временно явление.

Още по темата: общо новини по темата: 22
08.11.2015
08.11.2015
08.11.2015
08.11.2015
08.11.2015
08.11.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: