Локо посече Лудогорец за пета поредна победа на "Лаута"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (125)
19:24 / 02.11.2015
21880
Локомотив записа пета поредна победа в "А" група след 2:0 над шампиона Лудогорец в среща от 14-ия кръг на "А група. Головете за "черно-белите" отбелязаха бившите футболисти на "орлите" Димо Бакалов в 64-ата и Емил Гъргоров в 88-ата минута. Победата за пловдивчани бе пета поредна на "Лаута" в първенството.

През първата част шампиона беше по-дейния тим, но не успя да създаде нито едно голово положение. Единствената опасност бе в 42-ата минута, когато Клаудио Кешеру изпълни добре пряк свободен удар, но за късмет на Ел Харуби топката профуча на сантиметри от левия стълб.

След почивката "смърфовете" показаха по-нахъсана игра и закономерно стигнаха до успеха. Първо Александър Тунчев в 51-ата минута отправи удар с глава след центриране на Емил Гъргоров, но изстрелът му бе твърде слаб и Борян улови. Три по-късно Димо Бакалов бе на крачка от попадение, но Борян показа завиден рефлекс и изби в корнер.

Лудогорец отговори с удар на резервата Лукоки, но за щастие на пловдивчани коженото кълбо не намери очертанията на вратата.

В 65-ата минута Димо Бакалов взриви трибуните на стадиона, след като наказа бившия си тим. "Черно-белите" направиха много добра акция отдясно, при която Зоран Балдовалиев бе изведен на скорост в наказателното поле. Нападателят спря рязко и стреля в тялото на защитник, а от границата на наказателното поле Бакалов посрещна отскочилата топка с мощен шут, влетял до дясната греда на Борян.

В 86-ата минута Лудогорец пропиля своя шанс. Натанаел намери перфектно в наказателното поле Моци, който стреля с главо, но Ел Харуби с блестящ рефлекс изби в корнер.

В ответната атака Емил Гъргоров сложи точка на спора с втори гол във вратата на разградчани. Бившият играч на "орлите" се разписа с майсторски удар по земя за крайното 2:0 за Локомотив.

С успеха Локо запазва седмото място с осемнадесет точки, докато Лудогорец е трети с двадесет и четери пункта.





Виж коментарите (125)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).