Подмладен Ботев се пропука в края срещу Славия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (89)
16:20 / 30.10.2015
17132
Ботев допусна поражение с 0:2 при гостуването си на Славия, след като инкасира късни голове на стадион "Овча Купел" в София. Въпреки всичко столичани имаха тотално преимущество през целия мач срещу подмладения "жълто-черен" тим и заслужено се поздравиха с успеха.

"Белите" бяха много близо до откриването на резултата още във 2-ата минута. Тогава след центриране на Антон Карачанков отдясно, Ивайло Димитров засече на шпагат на втора греда, Виктор Голас се подхлъзна на голлинията, изби с една ръка, а Филип Филипов успя да изчисти на самата голлиния.

В 15-ата минута Петър Атанасов нацели гредата. Диего Фераресо отне топката от Филипов по левия фланг на атаката на Славия, намери Атанасов в пеналта, а неговият удар от шест метра срещна страничния стълб.

В самия край на първата част шут на Ивайло Димитров по диагонала премина на сантиметри от страничния стълб.

Втората част започна идентично като през първата с чисто положение пред вратата на гостите. Петър Атанасов намери топката от воле след центриране отдясно, но Виктор Голас внимаваше и улови. 

Последваха нови две опасности пред вратата на "канарчетата", но Голас успя да се справи с ударите на Ивайло Димитров

Натискът на Славия даде резултат в 81-ата минута. Тогава Димитров се възползва от грешка в защитата на "жълто-черните" и с глава отблизо матира Голас. 

Само две по-късно резервата Джереми Манзаро сложи точка на спора с втори гол във вратата на Ботев. Карачанаков намери непокрития френски футболист в пеналта на гостите и той на празна врата фиксира крайното 2:0 за Славия.

С победата Славия се изкачи на четвъртото място с двадесет и две точки, Ботев е осми с петнадесет пункта.


Виж коментарите (89)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).