Пиронкова среща квалификантка на старта в София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:19 / 15.09.2008
884
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще срещне квалификантка в първия кръг на турнира "Алианц Къп" в София с награден фонд 100 хиляди долара. 21-годишната Пиронкова, 59-а в света в момента, е поставена под номер 2 в надпреварата на червените кортове на ТК "Левски" в Борисовата градина.

В основната схема участват още пет българки. Втората ракета на страната Сесил Каратанчева ще играе в първия кръг срещу французойката Оливия Санчес. Другите четири представителки на България се включват в турнира с "уайлд кард".

Националката за "Фед Къп" Диа Евтимова ще стартира срещу Йелена Костанич Тошич (Хърватия), друга националка Елица Костова среща Стефани Форец от Франция, Таня Германлиева ще се изправи срещу квалификантка, а Лиана Тодорова ще играе срещу Емили Лоа от Франция.

Заради дъжда решаващите срещи от квалификациите бяха отложени за вторник. Утре от основната схема на сингъл са предвидени само три мача, като единствено двубоят между Тодорова и Лоа е с българско участие. Девет българки пък се включват в надпреварата на двойки.

Диа Евтимова и Биляна Павлова ще срещнат в първия кръг Сесил Каратанчева и сръбската й партньорка Наташа Зорич. Таня Германлиева и Анита Палийска ще играят срещу поставените под номер 4 Юлиана Федак (Украйна) и Дария Кустава (Беларус).

Жаклин Алауи и Лиана Тодорова ще срещнат Елени Данилиду (Гърция) и Ясмин Вьор (Германия), а Елица Костова и Десислава Младенова ще стартират срещу номер 2 Марет Ани (Естония) и Рената Воравцова (Чехия). Всички срещи от първия кръг на двойки са предвидени за утре.

Източник: НетИнфо


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 17
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).