Ботев с две убедителни победи над Работнички

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:30 / 22.10.2015
2584
Ботев постигна две убедителни победи с по 4:1 над македонския Работнички (Скопие) в контролни срещи. Мачовете се играха на изкуствения терен в "Коматево" и бяха за наборите 2001 и 2002. В часовете преди двата сблъсъка гостите от Македония разгледаха базата и останаха впечатлени от условията, при които се подготвят "канарчетата". Най-сериозно впечатление на македонците направиха множеството терени, спа-центърът и фитнес залата. Юношите от западната ни съседка посетиха и фен-магазина в "Коматево", като си накупиха солидно количество артикули на "жълто-черните".

Първият двубой противопостави наборите 2001 на двата тима. Този мач бе определен като шампионски, тъй като в него се изправиха шампионите на България и Македония за тази възраст. Момчетата на Стефан Стоянов обаче доминираха тотално и заслужено се поздравиха с успеха. През първата част резултатът бе 1:0 за пловдивчани, а точен бе Иван Василев, който получи топката от Кристиан Добрев в наказателното поле и с удар покрай вратаря откри.

След почивката ботевистите вдигнаха още повече оборотите и в рамките на 8 минути, между 43 и 51, стигнаха до три безответни гола. Първо в 43-ата минута Кристиан Добрев центрира от свободен удар, а Петър Петров с глава вкара за 2:0. В 50-ата минута Добрев се отчете с третата си асистенция, след като изведе по прекрасен начин Петър Караангелов, а халфът от движение се разписа за 3:0. Само 60 секунди по-късно Караангелов отбеляза и втория си гол в срещата след удар с глава. Почетното попадение за гостите падна в последните секунди и дойде след перфектно изпълнен свободен удар от 20 метра.

При набор 2002 срещата започна равностойно и в първите седем минути зрителите видяха по две опасности пред двете врати. В 10-ата минута Даниел Иванов откри резултата, след като получи топката в наказателното поле и стреля, топката се отклони от защитник и отново попадна в Иванов, който при втория опит не сгреши - 1:0. В 13-ата минута "жълто-черните" удвоиха аванса си, а голът бе дело на Иво Казаков.

Капитанът на "канарчетата" изпълни нарушение на над 25 метра от вратата на "железничарите", топката описа странна парабола и влетя във вратата за 2:0. Само 5 минути по-късно преднината на пловдивчани стана класическа, след като Даниел Иванов реализира дузпа. До края на първата част нови попадения не паднаха, а играта се водеше предимно в половината на гостите.

След почивката "жълто-черните" продължиха да диктуват случващото се, но направиха редица пропуски пред противниковата врата. Те бяха наказани в 43-ата минута, когато гостите върнаха едно попадение. Последва невероятен пропуск на Атанас Чернев, който от няколко метра не уцели опразнената врата. Все пак, в 65-ата минута, Чернев се реабилитира за пропуска си и след извеждащ пас на Мерт Салимехмед оформи крайното 4:1.

Двата отбора ще продължат сътрудничеството си и в най-скоро време "канарчетата" ще посетят Работнички. Очаква се визитата на "жълто-черните" в Скопие да бъде през пролетта на 2016 година.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).