Ботев плати и втората вноска за делото в Лозана, съдът се събира до седмица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:41 / 13.09.2008
2922
ПФК Ботев Пд са заплатили и втората авансова вноска по делото срещу БФС по случая Георги Христов вчера, съобщи адвокатът на "жълто-черните" Георги Градев. Това означава, че делото ще бъде гледано от спортния съд в Лозана. Няма място за съмнения в отсъжданията на Арбитража в Лозана, тъй като има ясни договорни отношения за това. От една страна БФС са член на ФИФА и поради това структурите на ФИФА имат права да уреждат подобни спорове. Освен това в документите на БФС също е записано, че законите на ФИФА са задължителни и за БФС. Законите на БФС повеляват също изпълнението на всяко решение на Спортния арбитражен съд в Лозана. Освен това в договора на Георги Христов, който той е подписал, има клауза, с която футболистът се задължава да спазва законите на ФИФА. Поради това единствения шанс на Георги Христов и БФС да се защитят, като повдигнат въпроса за юрисдикцията на Съда в Лозана над БФС вече не съществува.

При всички положения е крайно неясно защо БФС взе страната на играча в този случай. Със сигурност обаче този случай ще бъде прецедент и ще отвори "вратата" към нови искове към БФС, имайки предвид и други решения на комисиите на футболния ни съюз.

Ботев Пловдив вече очакват уведомлението за събиране на съда в Лозана по техния случай следващата седмица. "Жълто-черните" ще поискат съда да докаже юрисдикцията си над БФС за да няма повече съмнения по този въпрос.

Градев припомни на всички фенове на Ботев, че ръководството на клуба са поискали от съда в Лозана да забрани на Георги Христов участия в официални мачове. Базирайки се на решението на Арбитражния съд Ботев ще повдигнат искове и срещу самия Христов, ПФК Левски София и агента на футболиста Лъчезар Танев за финансови компенсации и за подбуда към нарушаване на договора. Исковете ще бъдат отнесени директно към съда в Лозана, тъй като юрисдикцията му не може да бъде оспорена от никоя от горепосочените страни.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).