Ботев с тежка загуба от Левски в първия 1/8-финал за Купата при набор 2002

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:14 / 16.10.2015
1767
Отборът на Ботев допусна тежка загуба с 0:3 от Левски в първия 1/8-финал от турнира за Купата на БФС при набор 2002. Срещата се проведе на изкуствения терен на стадион "Георги Аспарухов" в София и бе наблюдавана от около 50 зрители.

"Канарчетата" играха около 30 минути с човек по-малко, след като в началото на втората част директен червен картон получи вратарят Христо Маджуров. В последния момент контузия получи титулярният защитник в състава на "канарчетата" Станислав Работов и отпадна от състава, а капитанът на тима - Иво Казаков, взе участие в срещата въпреки лошото си здравословно състояние и едва една тренировка с отбора през седмицата.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, в което имаше редица положения пред двете врати. В 8-ата минута футболист в синьо остана очи в очи с Христо Маджуров и се пробва да пусне топката покрай него, но след рикошет кълбото премина на сантиметри от страничната греда. В 14-ата минута "жълто-черните" стигнаха последователно до три ъглови удара, като най-опасен бе първият, когато Петър Петров засече с глава, но стражът със сетни усилия изби.

В 20-ата минута Даниел Иванов и Слави Шопов направиха добра комбинация пред наказателното поле на столичани и Шопов шутира, но ударът бе слаб и право във вратаря, който улови без проблем. В 28-ата минута домакините откриха резултата, след като играч на "сините" проби отдясно и пусна успореден на голлинията пас, а непокрит футболист на Левски от няколко метра вкара на празна врата за 1:0. В 31-ата минута Томислав Георгиев шутира от 20 метра, но топката премина над напречната греда. В 35-ата минута "жълто-черните" изпуснаха отлична възможност да изравнят, след като Петър Итов проби по десния фланг и центрира към точката на дузпата, където Даниел Иванов засече от движение, а топката премина над напречната греда.

Втората част стартира по лош начин за ботевистите и в 45-ата минута Христо Маджуров получи директен червен картон. "Сините" пуснаха топката зад гърба на "жълто-черната" отбрана, футболист на домакините остана очи в очи с вратаря и стреля, топката се удари в ръката на стража и въпреки, че ударът бе от непосредствена близост главната съдийка Христина Гутева не се поколеба и показа червен картон на Маджуров. Под рамката на вратата застана Мартин Панев, който обаче още преди срещата имаше сериозна травма и само секунди след включването си ясно показа, че не се чувства добре, но въпреки това наставникът Марчо Дафчев нямаше други варианти и стражът остана в игра.

След като останаха в числено намален състав "канарчетата" не се затвориха в собствената си половина, а продължиха да търсят изравняването на резултата и два пъти бяха близо до това. Първо в 51-ата минута Слави Шопов изпълни ъглов удар, топката бе избита и отново попадна в нападателя, който центрира втори път и Георги Маджаров засече с глава, а топката премина на сантиметри над напречната греда.

В 55-ата минута гредата спаси "сините", след като Маджаров шутира от 20 метра, вратарят не помръдна от вратата си, но топката кацна на напречния стълб. Последваха нови равностойни минути и нелогично на фона на показаното домакините стигнаха до два бързи гола. Първо в 65-ата минута столичани пуснаха топката зад гърба на "жълто-черната" защита, Ангел Табаков не прецени добре ситуацията и изпусна футболист на Левски сам срещу Панев, а нападателят пусна топката покрай вратаря за 2:0. 4 минути по-късно играч на столичани отправи слаб удар от 25 метра, топката топна няколко пъти и се насочи право към Мартин Панев, но контузеният вратар не прецени добре ситуацията и сбърка фатално, допускайки кълбото да пресече голлинията за трети път.

Въпреки негативния резултат, "канарчетата" показаха, че не отстъпват на своя съперник и ще търсят своето на реванша. Втората среща между двата тима е на 28-ми октомври от 14:00ч. на базата на "жълто-черните" в "Коматево".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 18


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).