Пловдивската полиция предприема по-сериозни мерки за дербито

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
11:21 / 12.10.2015
4753
В Локомотив и Ботев очакват пловдивската полиция да предприемат значително по-сериозни мерки за охраната на предстоящото дерби. 

Причината, поради която се очакват по-засилени и крути мерки в сравнение с други дербита, е че този път Битката за Пловдив ще се проведе на осветление. Мачът е идната събота от 20.00 ч. на "Лаута".

Обикновено за запазването на реда преди, по време и след дербито се ангажираха около 500 полицаи и жандармеристи. Възможно е този път бройката на униформените да бъде завишена и да бъдат привикани още допълнителни сили от близките градове, за да може да бъдат предотвратени евентуални ексцесии между агитките. 

Според запознати от полицията са били против това сблъсъкът между Локо и Ботев да се проведе в толкова късен час с оглед на риска. В крайна сметка обаче от телевизията, държаща правата за срещите от първенството, да проведат традиционната среща с ръководството на пловдивската полиция. На нея ще бъдат обсъдени всички мерки, които ще бъдат предприети, както ще бъде изяснено всичко около организацията на дербито. 

Междувременно различни източници твърдят, че в крайна сметка е възможно за привържениците на Ботев да бъдат отпуснати 700 билета, колкото е 10% от капацитета на стадиона в "Лаута". Дори са на мнение, че бройката може да стигне и до 1000. Интересното в случая е, че от "Лаута" обявиха, че ще отпуснат само 500 пропуска за бултрасите на цена от 10 лв.


Източник: в. "7 дни спорт"


Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 12


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).