Стадион за 20 милиона евро ще строят на "Лаута"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:54 / 11.09.2008
14009
Стадион за 20 000 000 евро имат намерение да строят собственниците на Локомотив. Това стана ясно на специална пресконференция по въпроса, на която днес говори финансистът на "черно-белите" Иван Петлешков. Тези 20 милиона са предвидени само за изграждане на самото футболно съоръжение, като едно място на зрител ще струва средно около 1000 евро.

Идейният проект (който виждате на снимката) е приложен в документацията, с която футболният клуб участва в конкурса за концесия на съоръжението. В зависимост от това каква част от проекта бъде одобрена от общината, инвестицията може да нарасне неколкократно. Извън тези 20 милиона са предвидени изграждане на хотелски комплекс и общежития, както и паркинг и търговски обекти. Общежитията се правят с цел икономическа обосновка на инвестицията. Взимайки комплекса на концесия от Локомотив няма да могат да продават жилищна площ, тъй като земята няма да е тяхна собственост, затова се е взело решение да се изградят студентски общежития. Има недостиг на такива в града и държавата отпуска целеви средства за настаняване на учащи в общежитията. По този начин от Локомотив търсят освен икономически и социален ефект.

В съоръжението, което ще е изградено изцяло от сглобяеми конструкции, ще има и лекоатлетическа зала с писта, както и волейболна, боксова и зала за борба. По този начин нито един от клубовете, които тренират там в момента, няма да бъде ощетен и ще му бъде осигурено място за тренировки.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).