ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Ботев и Локо врътнаха зрелищно 2:2 в дербито при U15
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:40 / 13.09.2015Коментари (0)1410
Ботев и Локомотив завършиха 2:2 в градското дерби от втория кръг на Елитната група до 15 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 в "Коматево" и бе изгледан от над 200 зрители. "Канарчетата" играха цяло второ полувреме с 10 души, заради червен картон на Веселин Фърцов в края на първата част. Въпреки численото си изоставане, момчетата на Стефан Стоянов изиграха изключително силно второ полувреме, в което надиграха тотално "черно-белите", но направиха невероятни пропуски пред вратата на "смърфовете".

Още в 4-ата минута Кристиан Добрев се озова очи в очи със стража на гостите, но стреля в него и пропусна. Гостите отговориха мълниеносно и още при следващата си атака пропуснаха идентично положение, след което ударът мина покрай вратата на "канарчетата". В 10-ата минута, след кратко разбъркване в наказателното поле на Локомотив, Кристиан Добрев подаде към Иван Василев, а нападателят с глава прати топката в мрежата на "железничарите" за 1:0. В 20-ата минута "жълто-черните" получиха право да изпълнят свободен удар на дъгата на наказателното поле, но Габриел Земярски стреля неточно.

Играта се водеше предимно в половината на "черно-белите", но въпреки това, между 30 и 32 минути, "смърфовете" стигнаха до пълен обрат след груби грешки в отбраната на Ботев. Първо в 30-ата минута гостите изпълниха късо ъглов удар, защитата на "канарчетата" заспа и играч на Локомотив от два метра прати кълбото във вратата на 1:1. След изпълнението на центъра Веселин Фърцов сбърка фатално и първо подаде топката на играч на "черно-белите", който се отскубна от защитата, а след това го избута в наказателното поле, за което главният съдия Владимир Вълков не се поколеба и отсъди дузпа за Локомотив, гарнирана с червен картон за Фърцов. "Черно-белите" не сбъркаха от бялата точка и поведоха - 1:2. Секунди преди последния съдийски сигнал за първата част Габриел Земярски изпълни триково свободен удар и намери непокрития Кристиян Добрев, който пусна топката покрай вратаря, но кълбото се разходи по голлинията и излезе в аут.

През второто полувреме ботевистите смазаха своя съперник, който трудно минаваше центъра на терена, а пред вратата на "черно-белите" се изви истинска вихрушка и головите положения следваха едно след друго. Още в първата минута Станислав Шопов се пребори за една висока топка и шутира от въздуха, но покрай вратата. В 40-ата минута Иван Василев свали с глава към Кристиан Добрев, който преодоля защитник и с удар покрай вратаря изравни - 2:2. Само 60 секунди по-късно Станислав Шопов имаше добра възможност, но стреля право във вратаря от 17 метра. След още минута игрово време Кристиан Добрев стреля мощно, но и неточно и кълбото излезе в аут.

В 44-ата минута Иван Василев шутира от 20 метра, вратарят не се намеси убедително и изпусна топката, но никой в "жълто-черно" не успя да направи добавка. В 50-ата минута Кристиан Добрев направи феноменален пробив, при който преодоля петима в "черно-бяло" и пусна към Петър Караангелов, който бе оставен непокрит на точката на дузпата и стреля, но право във вратаря, пропускайки отлична възможност. В 53-ата минута Габриел Земярски центрира отляво към Кристиан Добрев, но нападателят вместо да шутира от 7-8 метра реши да лъже защитник и кълбото му бе отнето.

В 55-ата минута, направилият страхотно второ полувреме Кристиан Добрев, за пореден път се разходи като на парад през защитата на "смърфовете" и пусна към Петър Караангелов, който шутира от 15 метра, а кълбото кацна върху напречната греда на Локомотив. След почивката футболистите на Локомотив рядко играеха с топката и на множество пъти спираха непозволено атаките на "канарчетата", а главният съдия Владимир Вълков спести редица картони за "черно-белите" и това вбеси зрителите по трибуните.

Все пак, в 60-ата минута главният съдия видя удар без топка срещу Станислав Шопов и заслужено изгони футболист на Локомотив и двата отбора заиграха с по 10 души. В 64-ата минута Станислав Шопов изпълни свободен удар от 22 метра, но над вратата. Само минута по-късно Владимир Вълков не се осмели да покаже нарисуван втори червен картон за "смърфовете" за грубо влизане в центъра на терена на играч в "черно-бяло", който вече имаше жълт картон. 2 минути преди края на редовното време Димитър Пройчев центрира от ъглов удар, а Атанас Янков се извиси над всички и засече топката с глава, но вратарят на "черно-белите" извади влизащата под гредата топка. В добавеното време Станислав Шопов прати топката в наказателното поле на "смърфовете", но Иван Василев се забави и вратаря изби кълбото пред главата му.

По този начин, въпреки огромното си превъзходство, "жълто-черните" пропуснаха да запишат втора поредна победа от началото на първенството, след като миналия кръг се наложиха с 5:2 при визитата си на Берое. В следващия кръг "канарчетата" се изправят срещу Брестник.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: