ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (28)
Милен Гамаков: Ботев може да победи всеки в А група
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:56 / 10.09.2015Коментари (2)2677
© Plovdiv24.bg
Милен Гамаков най-накрая се наложи в "Ботев" (Пд) и през настоящия сезон е сред основните играчи при "канарчетата". Преди двубоя с "Литекс" младежкият национал даде специално интервю за "7 дни спорт", в което говори за целите и мечтите пред себе си.

- Милене, превръщаш се в основен футболист на "Ботев" от началото на сезона, има ли тайна в добрата ти форма?
- Благодаря за оценката, но все още не мисля, че съм се превърнал в твърд титуляр. Естествено, искам и работя в тази посока, давам всичко от себе си и в тренировъчния процес, и на мачовете.

- Този сезон отборът има нов старши треньор, как работите с него?
- Да, господин Шиляк е млад специалист и засега всичко е наред в съвместната ни работа. Той изисква от нас да сме много дисциплинирани и в тренировките, и по време на мачовете. Освен това той си има свои виждания по какъв начин да изглежда отборът игрово и мисля, че сега сме в добра форма и резултатите ще започнат да идват. Единствено имаме лек проблем заради комуникацията, понеже все пак е чужденец, но това не е нито непреодолим проблем, нито е пречка за добра комуникация.

- В личен план той има ли специални изисквания към теб относно позицията ти на терена?
- Не, аз играя в средата на терена и се чувствам най-добре там. Така че останалото зависи от мен и формата ми. Треньорът се отнася с всички по един и същ начин.

- Тази година в основния състав сте предимно млади българи, това променя ли целите на "Ботев"?
- Не, целите през настоящия сезон са да играем добре, да изградим силен отбор, да мислим само за следващия мач. А фактът, че през този сезон сме повече българи - и млади, и по-опитни, за мен е добре и за нас като клуб, и за българския футбол.

- Като национал как приемаш правилото за задължително присъствие на 21-годишни играчи в отборите от "А" група?
- Като цяло това е едно много добро решение, защото ще помогне и на клубовете, и на националните гарнитури, за да се постигат по-добри резултати. Смятам, че това ще е положително за българския футбол, не само за един или два отбора, които така или иначе налагаха млади играчи.

- Да се върнем отново на темата "Ботев". По-добра ли е сега атмосферата в съблекалнята в сравнение с миналия сезон, когато имаше повече звезди и чужденци?
- От момента, в който аз съм в "Ботев", атмосферата е повече от добра. Разбираме се прекрасно всички, така че това е само още един плюс за по-добра игра на отбора.

- Предстои мач с отбора на "Литекс", какви са твоите очаквания от тази трудна среща?
- Ще бъде изключително тежък мач, "Литекс" е много добър отбор и труден съперник. Едно е ясно, ще излезем пределно мобилизирани и дисциплинирани в мача, ще се опитаме да победим, дано да успеем. И на тях никак няма да им е лесно в този мач, ще видим какво ще стане.

- Кои са основните претенденти за титлата този сезон според теб?
- Аз мисля, че в първенството има един изявен отбор - този на шампионите. Всички останали са на почти едно и също ниво и всеки може да победи всеки. Тази година първенството е по-оспорвано и равностойно.

- Къде искаш да видиш "Ботев" в края на шампионата?
- Колкото по-напред, толкова по-добре. Както казах, целите ни са да играем добре и да побеждаваме във всеки мач. Аз си мисля, че сега отборът е в добра форма и можем да победим всеки съперник.

- Това лято имаше доста спекулации относно твоето бъдеще, по какъв начин ти се отразиха?
- Вижте, ако е имало нещо сериозно, аз със сигурност щях да го зная. Да, наистина имаше доста спекулации относно мен, но се опитах да се абстрахирам от всичко, което се появи като слухове.

- Каква е твоята лична амбиция с отбора на Канарчетата?
- Да се наложа в тима, да помогна да играем добър футбол, който да носи радост и на нас, и на верните ни фенове. Разбира се, искам да постигам успехи с отбора, всеки футболист мечтае за трофеи.

- Като всеки футболист и ти със сигурност искаш в един етап от кариерата ти да излезеш в чужбина. Имаш ли любимо първенство и отбор?
- Да, със сигурност искам да поиграя и в по-добро от нашето първенство, дано някой ден и това да стане. Имам любим отбор, от малък не изпускам мач на "Барселона". Следя всичко за тях и за мен те са заслужено отбор номер едно в света.

- Капитан си на младежкия национален отбор, разкажи повече за тайната на тези два последователни успеха над Румъния и Люксембург.
- Няма тайна, играхме добре, вкарахме си положенията, изпълнихме указанията на старши треньора Антони Здравков. Показахме мъжество срещу румънците. Имаше и много трудни моменти пред нашата врата, но най-важното е, че успяхме да спечелим ценни три точки. А срещу Люксембург беше важно да не ги подценим и да излезем дори по-мотивирани за успех. Най-приятното е, че срещу тях затвърдихме успеха срещу Румъния.

- Може ли вече да се мисли за нещо сериозно в този квалификационен цикъл?
- Рано е да говорим за сериозни постижения, класиране или да се главозамайваме. Най-важното сега е да победим Армения в следващото ни домакинство в Стара Загора.

- Уелс ли е главният фаворит в групата, какво мислиш за съперниците ни?
- Уелс е изключително добър отбор. Да, те са основни претенденти за победители в нашата група, но още е рано да се фаворизира който и да е. Вижда се, че отборите са равностойни, могат да се получат и изненадващи резултати. А къде ще е България на финала на тази квалификация, още не искам да прогнозирам.

Още по темата: общо новини по темата: 17
14.09.2015
14.09.2015
13.09.2015
12.09.2015
12.09.2015
12.09.2015
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
Ползвай гинко билоба момче че си млад още и пенсията е далече.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Пловдивчанин от Първа лига свири Локо - Ботев
Ботев го купи от Царско село, ще му предложат ли нов договор?
Най-добрият футболист на ЦСКА ще играе срещу Левски, но може да пропусне визитата на "Колежа"
Бивш футболист на Локомотив пое отбор на Цветомир Найденов
Малките локомотивци мачкат с 18:1 и 8:0
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: