Оперираха фен на Ботев, налаган с корниз в Стара Загора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:06 / 24.08.2015
4172
16-годишен фен на Ботев бе опериран по спешност в старозагорската болница, а 9 фенове на Берое прекараха нощта срещу неделя в ареста, след като двете агитки си спретнаха масов въргал на ул. "Стара планина" в Стара Загора преди съботния мач между Берое и Ботев, известен повече като Битката за Тракия. Гостите пристигнали по-рано и се засекли с беройски ултраси на път към стадиона. Последвало масово сбиване, в което непълнолетният фен на "канарчетата" бил ударен в корема с парче от метален корниз за прозорец. Момчето, което е от Асеновград, дошло на мача в Стара Загора без придружител, както е по Закон.

В момента е настанено в детското отделение на Университетската болница в Стара Загора за наблюдение. След операцията няма опасност за живота му. От удара то получило контузно - разкъсна рана на корема, без да бъдат засегнати вътрешните му органи. Родителите на пострадалия пристигнали в Стара Загора от Асеновград още същата вечер, но изрично пожелали да останат анонимни.

Сигналът за масовия бой бил подаден в 15 часа в събота на тел. 112. Първоначално полицията задържа и осем от феновете на Ботев, но след няколко часа те бяха пуснати от ареста и докарани на стадиона, защото футболистите от Пловдив заплашиха, че няма да започнат срещата, ако техните привърженици не бъдат освободени. Самоличността на задържаните е установена, по неофициална информация те трябва да бъдат в Стара Загора отново в четвъртък, за да продължат разпитите им.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанасяне на телесна повреда на непълнолетен по хулигански подбуди. Разпитите на задържаните фенове на Берое са продължили през цялата нощ, но засега полицията не казва кой е предизвикал скандала между двете враждуващи групи футболни запалянковци. След изтичането на 24-часовото полицейско задържане беройските фенове са освободени.

Източник: в. "24 часа"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).