ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Христо Бонев: Горд съм, че пак спасихме Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:26 / 23.08.2015Коментари (10)5231
© Plovdiv24.bg
Христо Бонев е име, което всеки футболен фен у нас познава. За пореден път Зума запретна ръкави, обиколи села и паланки и намери спасение за своя Локо. Две мощни фирми ще наливат пари на "Лаута" и ще обезпечат финансово "смърфовете". Заслугата за това е на почетния президент на "черно-белите", който се съгласи да разкрие пред "Стандарт" подробности около събитията в Локо. Освен това Зума не пропусна да коментира дрязгите си с Едуард Ераносян и нерадостната съдба на ЦСКА и Локо (Сф).

- Г-н Бонев, не е пресилено да се каже, че вие сте олицетворение за клубна легенда. Разкрийте рецептата как винаги успявате да се хвърлите в дълбокото и да намерите спасители за любимото си Локо. Защо в други родни тимове легендите само съскат като змии и гледат да са на хранилка?
- Аз от 9-годишен съм в Локо. Животът ми е преминал на "Лаута". Обичам този отбор и дори не се замислям, когато трябва да сторя нещо за добруването му. Когато се каже Локо - хората веднага се сещат и за моето име. От година и нещо с Наско Узунов не сме се спрели. Тичаме, за да търсим благодетел за клуба. В крайна сметка успяхме и сме горди, че съумяхме да се справим. Отговорно мога да кажа, че отборът ще се спаси и няма да изчезне, както някои очакваха. 2-те сдружения, който управляваха в последната година, направиха нужното. Трябва да им отдадем заслуженото. Мога да ви кажа, че двете фирми, които ще наливат пари в Локо, ще са спонсори. Собственик продължаваме да търсим, така както го прави и Николай Неделчев от "Обединение за Локомотив".

- Тези две фирми как точно ще помагат на клуба?
- Гарантирам ви, че с всичко. Ще дават пари, така че в Локо да няма затруднения. Мога да ви разкрия, че днес (б.р. вчера) те дадоха средства, с които работниците на "Лаута" получиха по цели три месечни възнаграждения. За април, май и юни. Заплати взеха и футболистите, към които всичко е изчистено. Най-радостен съм, че обикновените служители в Локо са с пълни джобове. Това ме прави наистина щастлив.

- Защо обаче публиката на Локо се отдръпна от стадиона в последните години? Не трябва ли точно сега - в трудните времена да са близо до отбора и да го подкрепят?
- Мисля, че това не е явление, което се наблюдава само при нас. В цяла България се вижда, че феновете се отдръпнаха от стадионите и любимите си тимове. Причината - качеството на футбола е ниско. На хората не им се ходи на стадиона. След събитията от последните дни в Локо обаче съм оптимист, че нашата публика ще се завърне. Феновете от "Лаута" са известни не само у нас, а и в Европа и отново ще го докажат.

- Защо точно когато изгря светлина на "Лаута" и се разбра, че нови спонсори са се навили да наливат пари в клуба - хора, които се бият в гърдите, че са локомотивци се изпокараха?
- Аз съм много огорчен от това. Все се намират дребни неща да помрачат хубавото. Дано наистина враждуващите страни разберат, че е най-важно да поставят на първо място Локомотив и да могат да правят компромиси за каузата.

- Защо наистина Коце Думанов и Велин Терзиев не заровят томахавките в името на силен Локомотив? Какво толкова делят?
- Мисля, че разбраха грешките си и ще смекчат тона. Сега няма нищо по-важно от това всички да сме обединени. Какво делят - не знам, но и не ме интересува. Аз искам само Локо да е добре.

- След като няма човек, който да вдигне трибуна "Бесика", няма ли вратичка общината под тепетата да помогне? Стана ясно, че тя ще отпусне 1 милион лева за ново тревно покритие?
- Държавата определено абдикира от спорта. Твърдя го убедено. Давам ви пример - преди 40 години играх с националния отбор на България квалификация в Швеция. Бихме безапелационно с 2:0. Вечерта в посолството, на коктейл, посланикът каза, че ние за 90 минути сме направили това, което 10 посланици не могат да сторят за 10 години. Прославихме България в Скандинавия, които макар и близо до нас - дотогава не знаеха къде се намираме на картата. В онези години обаче държавата мислеше за спортистите, а сега ги е оставила на произвола.

- Има ли нужда сегашният отбор от нови попълнения и кое място е реално да се преследва със сегашната селекция?
- Трябва треньорът да каже има ли нужда от нови състезатели. Преди малко бяхме на среща, на която решихме всеки да си гледа неговата работа, без да се бърка в канчето на другия. Искаме да работим професионално.

- Христо Колев-Бащата ще остане ли начело на Локо и след влизането на новите спонсори?
- Да. Вариант с негова смяна няма причина да бъде коментирана. Той си върши задълженията, както се полага, и защитава достойно "черно-бялата" идея.

- Защо с Едуард Ераносян имате разногласия и на какво се дължат те? Може ли Едо да върне блясъка на Лудогорец?
- Вътрешни неща са си това - между нас си. Не ми се иска да навлизам в конкретика. Така се получи. Но аз съм играл с него, тренирал съм го и съм наясно, че е чудесен човек. Ераносян е остър камък. Ще се радвам да върне блясъка на Лудогорец и мисля, че ще го направи. След като бе извън футбола заради наказание - сега ще се завърне гладен за успехи. Условията, които има в Разград, са идеална предпоставка да се справи.

- Мартин Камбуров доказа, че е лоялен на "черно-бялата" идея. На кое място го слагате в историята на клуба?
- Не бих искал да правя подобни класации. Марто показа, че в трудни моменти, когато Локо бе под нулата, е готов да се жертва за клуба. Дойде и почна да бележи.

- Губи ли от блясъка си А група от това, че традиционни отбори като ЦСКА и Локо (Сф) липсват?
- Губи. Това са клубове-марка, чудя се, че има хора, които се радват на нещастието им. Държавата трябваше да им помогне, вместо да ги праща в небитието.

- Това, че Ботев играе в краен квартал на Пловдив, радва ли локомотивската общност, или предпочитате "канарчетата" да се завърнат на Колежа?
- За какво да се радваме - нямаме един хубав стадион в Пловдив. Този факт е трагичен. Срам ме е от него, като играч, който е част от футболната история на града.

Още по темата: общо новини по темата: 38
01.12.2015
27.11.2015
27.11.2015
27.11.2015
07.11.2015
06.11.2015
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Спокак едели какво ново....
на 25.08.2015 г.
0
 
 
голям футболист-като 4овек крадец и мошеник
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 24.08.2015 г.
0
 
 
Ех Зума, ако не е и ти да се облажиш - нямаше да си мръднеш дъртия задник. Как не извади поне един път 100 лв, или ако са много за теб - хайде 10 да са - да кажеш - това е от мен за любимия клуб, дето ядох мек хляб от него! Обаче - не, лапачката заслепява "локомотивския" мозък. То, всички "шефове" там сте такива - алчни, алчни! На кой ли не президент се предлага като проститутка, само и само заплатка да има. Та ти си само един почетен президент! Ама как Кокала те изхвърли от пейката и те качи в трибуните, а?
-3
 
 
Ти ли, бе интригант?! Ти едва не го унищожи на 2 пъти, бе... нямам думи за този. Спасиха го Неделчев и Думанов, тъпако. Теб те боляха коленете
+4
 
 
Бате Ицо, винаги съм се дразнил, че все намираш някаква службичка за по 2-3000 лв на месец, а незнам да е била винаги безкористна помощта за родното ЛОКО. Може да греша и ако е така се извинявам! Това, което казваш сега обаче е много вярно и точно! Успех!
+1
 
 
Добри думи Легендо.Жив и здрав да си и никога не обръщай внимание на палячовците .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: