Ботев с първа победа за сезона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (90)
21:53 / 09.08.2015
18308
Ботев постигна първа победа за първенство, след като спечели гостуването си на Пирин в Благоевград с 1:0. Успехът бе първи за старши треньора Ермин Шиляк, който дебютира в А група с равенство 1:1 в градското дерби с Локомотив.

Александър Колев даде аванс на "жълто-черните" в 13-ата минута. Деветката се възползва от неразчетено излизане на Красимир Костов и с глава от границата на наказателното поле вкара на опразнената врата. 

Три минути преди това пък съдията Драгомир Драганов си затвори очите за игра с ръка на играч на "орлетата" в наказателното поле след удар на Серкан Юсеин

Благоевградчани отговориха с удар на Хаджииванов, но дебютантът под рамката на вратата за "канарчетата" Виктор Голас демонстрира своята класа и спаси.

В 30-ата минута Ботев остана в намален състав, след като Филип Филипов получи втори жълт картон за нарушение срещу Александър Якимов.

Пет минути преди края на първата част пиринци проявиха претенции за 11-метров наказателен удар след игра с ръка на футболист на Ботев, но Драганов остана безмълвен.

След почивката пловдивчани можеха да удвоят преднината си, но опит на Алекс Колев да прехвърли Костов този път завърши с неуспех.

В култовата 69-а минута Пирин на два пъти пропусна да изравни резултата. Първо Якимов не сполучи, след като Голас се справи със страхотния удар на футболиста на "орлетата", а след това и Тони Тасев не успя да преодолее стража на Ботев.

В заключителните минути Даниел Златков направи грубо нарушение и получи втори жълт картон и пловдивчани останаха с двама футболисти по-малко на терена.

Мартин Тошев направи фрапантен пропуск в 91-ата минута. Резервата на пиринци прати топката в аут от изгодна ситуация. В последните секунди топката се удари в ръката на Радослав Терзиев след центриране, но дузпа не бе отсъдена.

Така Ботев запис първи успех в А група и вече има 5 точки, а Пирин си остана с 1 точка. Феновете на "орлетата" поискаха оставката на треньора Неделчо Матушев.


Виж коментарите (90)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).