Марков: За да бием в Благоевград трябва да пуснем кръв на "орлетата"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
10:45 / 09.08.2015
7039
Спортният директор на Ботев Георги Марков обяви, че пловдивчани трябва да пуснат малко кръв на "орлетата", за да може да си тръгнат с 3 точки от Благоевград.

"Смятам, че сме готови да излезем крайни победители в мача с Пирин. Но трябва хъс и както се казва, да пуснем малко кръв, за да си тръгнем с успех", каза Марков.

Шефът на "жълто-черните" коментира и наболялата тема - селекцията в клуба. "Надявам се тази седмица да имаме резултат. Засега треньорът не е поискал чуждестранни футболисти, ще заложим само на българи", допълни пред "Меридиан Мач" спортният директор.

Новият наставник на "жълто-черните" Ермин Шиляк ще трябва да бистри състава, най-вече в халфовата линия заради контузията на основния полузащитник Мариян Огнянов. В последния момент ще бъде избран точният вариант.

Другата въпросителна е дали дебют ще направи бразилският вратар Виктор Голас или отново ще се разчита на по-подготвения Валентин Галев. Наставникът на "канарчетата" е инструктирал скаута Костадин Видолов да наблюдава двубоя между Славия и Берое днес. Именно това са следващите два съперника на "жълто-черните". Словенецът иска от Магьосника анализ за играта на "бели" и "зелени".

Ермин Шиляк продължава се оказа голям педант в разузнаването на съперниците и специфичната постройка на тима за всеки отделен двубой. Той държи изключително много на теоретичната подготовка на състава за всеки сблъсък. 

Така преди последните две тренировки за днешното гостуване на Пирин Благоевград той отдели по един час за видеоанализ на играта на съперника. След това пък са били показани и грешките на отбора в предишните му мачове. Шиляк използва голяма част от времето си да гледа записи на канарчетата, за да се запознае в детайли с качествата на играчите си. 

От тази седмица словенският специалист въведе и нов график за тренировки, като в отделни дни от седмицата той прави по две занимания, едното от които задължително е във фитнеса. Освен това словенецът закри тренировките. Дори и мачовете на юношите и децата в Коматево минават без публика, ако по това време на на друго игрище тренира мъжкият отбор.

Шиляк ще има сложна задача за решаване за гостуването на Пирин Благоевград. Орлетата са последни в класирането, но не показват толкова лоша игра. Ермин ще трябва да се оправя срещу благоевградчани без най-добрия си футболист - Мариян Огнянов. Полузащитникът не се възстанови навреме за двубоя. Освен него аут за двубоя е и нападателят Наско Милев. В отсъствието на Огнянов в центъра на халфовата линия ще са Лъчезар Балтанов и Милен Гамаков, а пред тях ще действа Даниел Генов. По крилата ще са Божидар Васев и Нико Варела, а на върха на атаката Алекс Колев. Генов и Варела ще си сменят местата и ще се наложи да заменят Огнянов при организирането на играта на тима. Вдясно на защитата се завръща изтърпелият наказание капитан Йордан Христов. Вляво ще бъде или Филип Филипов, или Лазар Марин. Това е и единствената дилема за Шиляк. Той ще избира за вратарския пост между Валентин Галев и получилият картотека от БФС бразилец Виктор Голас. Шансовете на българина да започне като титуляр обаче са по-големи.

В лагера на Пирин (Благоевград) до последно под въпрос ще бъде капитанът Александър Башлиев. Добрата новина идва от завръщането на Емил Виячки.

"След тежката седмица, последвала загубата с Берое, се стремяхме да подобрим тонуса, самочувствието и увереността на футболистите. На облекчен режим тренираха двама футболисти, но сега с отбора се подготвяше цяла седмица нападателят Димитър Благов. Централният ни защитник Емил Виячки е в строя, тренира с пълно натоварване. На облекчен режим тренираше Башлиев заради стара травма и ще преценим в деня преди мача каква ще бъде групата, според състоянието на всеки. И футболистите, и ние - треньорите, имаме желание да постигнем победа. Но все нещо не ни достига. Може би ни липсва концентрация, може би и спортна злоба, или пък самочувствие. Радващо е, че създаваме във всеки мач по няколко голови положения. Но ние не сме примерно Барселона, да създаваме по 20", заяви треньорът на "орлетата" Неделчо Матушев.



Виж коментарите (23)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).