Ботев и Локомотив излизат с призив за благотворителност в дербито

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:00 / 31.07.2015
5256
Футболистите на Ботев и Локомотив ще подкрепят кампанията за набиране на средства за лечението на привърженика на "жълто-черните" Димитър Йовов, който страда от левкемия. Играчите от двата отбора ще се появят на терена преди началото на двубоя с фланелки, с лика на Митко и DMS номерът на дарителската кампания.

През юни месец тази година на Димитър Йовов от Пловдив е установена остра миелоидна левкемия - М4. Предвид младата възраст на пациента, Клинична комисия към УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив взима решение терапевтичното поведение да бъде насочено към костно-мозъчна трансплантация в страната или чужбина.

Димитър вече е подал заявление в Комисия за лечение в чужбина към Министреството на здравеопазването за финансиране на трансплантация в Германия, но едновременно с това започва и дарителска кампания, тъй като офертата от клиника "Хелиос" във Висбаден е на стойност 164 000 евро и сумата трябва да бъде налична в момента, в който Димитър постигне ремисия.

Настояща цел на кампанията:

Набиране на 164 000 евро за трансплантация в клиника "Хелиос", Германия.

Повече информация за дарителската кампания може да научите тук.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).