ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
U19 на Локо се върнаха от Рудозем, днес заминават U17
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:57 / 22.07.2015Коментари (1)3110
© lokomotivpd.com
Трите водещи юношески гарнитури на Локомотив са в разгара на лятната си предсезонна подготовка. Ръководството на ДЮШ утвърди доста интересен треньорски екип сред отбори си, които през сезон 2015/2016 ще се състезават за първенствата на U15, U17 и U19.

Единствено Иван Петров - Чекиста остава да води подготовката при най-големите, които след месец започват първенството на елитната група до 19 години. Воденият от него тим проведе 8-дневен подготвителен лагер в хотел "Викторио" в Рудозем и от неделя вече е под адската жега в Пловдив. Към родопското градче още тази сряда ще отпътуват 17-годишните, а след тях и "черно-белите" представителите за U15.

Подобна организация се случва за първи път в най-новата история на школата Локомотив. В случаите, в които отделни отбори са провеждали лятната/зимната си подготовка, организацията затова пада върху самите треньори, а много често и съмненията за най-добро съотношения между цена и качество. 

Междудругото тези съмнения са често явление и върху много други пловдивски клубове и треньори. Това лято обаче, сумата която децата и техните родители трябва да броят е символична. Най-важен остава решението на старши-треньора относно окомплектоването на групата от състезатели, които да пътуват до Рудозем. 

Оттам нататък всеки един от отборите е подсигурен с чисто нова тренировъчна екипировка с марката на представителния тим, както и пълен набор от тренировъчни консумативи, помощни средства, нови потници, два сака с топки и дори хранителни добавки, за по-добро възстановяване, предписани от клубния лекар д-р Константин Палвов. Поради осемте слънчеви дни, тренировъчните якета, които са на разположение и на трите юношески отбора, остават неизползвани от Чекиста и компания.

За осем-дневния си престой в Рудозем, юношите старша възраст на Локомотив имат зад гърба си цели 16 тренировки на градския стадион, намиращ се на минута път пеша от хотел "Викторио".

Денят започва със закуска, а час по-късно групата е на зеления терен, на прага на 90-минутно занимание. То протича далеч по-леко, тъй като разликата в температурата в сравнение с тази в Пловдив е минимум 5-6 градуса. Следва баня, кратка почивка, обяд, кратко свободно време и тричасова следобедна почивка по стаите.

За състезателите с травми и болежки тренировките са леки, а при нужда - на разположение е и открития басейн на хотел "Викторио", в който целият отбор провежда и няколко кратки възстановяващи посещения под ръководството на Иван Петров.
Малко преди 18:00 часа всеки ден, групата потегля за второто си посещение на стадион "Палас", където през следващия час и половина протича и втората за деня тренировка.

Ежедневно за поддръжката на терена и съблекалните до отбора е и домакина и треньор на най-малките юноши на Палас "Рудозем" Бисер Кабаков, който не веднъж се включва в заниманието и като асистент на Чекиста.

В хотелските стаи юношите са подсигурени и със стекове с изворна вода от партньора на школата "Балдаран", а в треньорският апартамент на разположение е и препълнена догоре медицинска чанта, запасена с най-важните лекарски медикаменти и подробен опис на съдържимото и неговото приложение.

Освен, че се грижи за най-доброто качество и количество на храната, управителят на комплекс "Викторио" Албена Дулева има и дългогодишен опит в местното здравно заведение и винаги е на разположение да се отзове в случаите на неразположение и болежки у състезателите.

Седмичното хранително меню е предварително утвърдено, а ежедневно то се обсъжда и при нужда се доизпипва и от треньора Иван Петров.

"Всичко е подготвено, разиграно и канализирано за останалите два отбора" шеговито подхвърля специалистът на колегите си малко след завръщането си в Пловдив. То съвпадна с еуфорията около националният събор в Рожен, заради което автобусът се прибра по нетрадиционния маршрут Рудозем-Смолян-Девин-Кричим-Пловдив.

Днес младшата до 17 години потегля за Рудозем. От две седмици отборът се подготвя под наставленията на доскорошния треньор в школата на Ботев 2002 Димитър Палазов и помощникът му Евгени Хаджиев. Двамата ще изведат футболистите си в 9:00 ч. сутринта на изкуствения терен на Лаута, а след последвалия обяд автобусът ще ги поведе на близо три-часов път до Рудозем, където ще се подготвят до другата сряда.

Точно тогава от Пловдив за Родопите ще потеглят и децата до 15 години, водени от опитния Васил Ангелов и новият ентусиазиран член на екипа му - Христо Телкийски. Двамата ще водят отборите родени през 2000-та и 2001-ва година.

Още по темата: общо новини по темата: 163
05.11.2016
29.10.2016
24.10.2016
24.10.2016
23.10.2016
17.10.2016
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Браво, така се прави! И дано започнем да налагаме собствените си юноши! Спомнете си на колко години започваха да играят в представителния отбор легендите ни - 17-годишни! Сега ги чакаме чак след 21-22.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Манол Георгиев: Изпуснахме уникален шанс да бием Спартак, те изравниха след карамбол
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: