Балъков подаде оставка и заяви: Вината за отпадането на Литекс е в съдийството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:40 / 10.07.2015
3962
Красимир Балъков посочи като причина за своята оставка в Литкес изненадващото отпадане на "оранжевите" от Йелгава още в първия предварителен кръг на Лига Европа. Бала защити играчите и обвини съдиите за отпадането.

"Снощи до късно анализирахме. Тази сутрин взех едно решение за себе си, което не мога да не взема. Отпаднахме още в първи квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Лично си подавам оставката. Отпадането от надпреварата е единствената причина да я подам. Не беше лесно да взема това решение, но в края на краищата понякога фактите са по-важни от всичко останало. Най-голямата вина за отпадането на Литекс е в съдийството. Без да се оправдавам, защото не съм човек, който се оправдава, но факта, че от трите гола, които ни вкара Йелгава, два са следствие на абсолютни грешки на съдиите, а капакът беше вторият гол, който получихме снощи от явна засада. Просто нямам думи", коментира Балъков пред БТА.

Той защити играчите на Литекс и каза, че те нямат никаква вина за оставката му.

"Казах на футболистите, че подаването на оставката ми няма нищо общо с тях. Те направиха голяма крачка в своето развитие. Не сме играли с някой изключително опитен тим. Ние градихме млад отбор. Залагахме на млади играчи от школата и тази година решихме да привлечем двама-трима по-опитни и да разширим кадъра. За съжаление играчите дойдоха доста късно и не можахме да ги използваме пълноценно. Играчите дадоха всичко от себе си. Решаваща за психологията на мача беше ситуацията с втория гол на Йелгава. Говорих с ръководството и цяла нощ мислих. Гледах мачовете, но пред факта, че отпаднахме и боговете мълчат. Смятам, че е правилно да си подам оставката", заяви Красимир Балъков. Той водеше Литекс в продължение на една година", каза още Бала.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).