Ботев стартира контролите със загуба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (45)
19:45 / 24.06.2015
8625
Отборът на Ботев загуби първата си контролна среща от началото на лятната подготовка. "Канарчетата" отстъпиха от новака в "А" група Пирин (Бл) с 0:1 на терена в Ракитово.

Ботев започна в състав Иванов, Филипов, Николов (к), Златков, Марин, Гамаков, Казаов, Васев, Дрянов, Балтанов и Колев. Именно последният бе близо до откриването на резултата, но ударът му от воле мина на сантиметри от страничната греда. 

"Орлетата" отговориха с опасен удар на Владислав Златинов. 32-годишният нападател се възползва от грешка в защитния вал на пловдивчани и стреля от границата на наказателното поле, но Михаил Иванов успя с върха на пръстите да избие в корнер.

В 20-ата минута Станислав Дрянов се отчете с невероятен пропуск. След грешка в отбраната на благоевградчани, младият полузащитник се озова сам срещу стража на пиринци, но ударът му срещна главата на вратаря.

През втората част треньорът на Пирин Неделчо Матушем смени почти целия състав, а това веднага се отрази и само няколко минути след подновяването на игра "орлетата" поведоха в резултата. Точен за благоевградчани бе новото Мартин Тошев.

Петър Пенчев също се опита да освежи атаката на "жълто-черните" пускайки в игра Димитър Алексиев, за който това беше неофициален дебют. Именно той можеше да донесе равенството на "канарчетата" в последните минути, когато се освободи брилянтно от бранителите на "орлетата" и стреля, но ударът му профуча покрай левия стълб.
 
Преди него пък Александър Колев разстресе напречната греда след удар от пряк свободен удар. 

В игра за пловдивчани също се появиха Петър Денчев, Радослав Терзиев и Владимир Айтов.

В срещата участие не взеха контузените Йордан Христов и Серкан Юсеин, както и Мариян Огнянов. 

Следващата контрола на Ботев е на 30 юни (вторник) от 18,00 часа срещу Оборище (Панагюрище), отново на терена в Ракитово.



Виж коментарите (45)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).