Алекс Колев: Няма да ходя в Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:15 / 13.06.2015
3714
Александър Колев е един от най-талантливите български футболисти. Той направи име в Белгия с отборите на Десел Спорт и Геел, след което премина в Ботев Пловдив.

Юношата на Левски започна с жълто-черния екип отлично, но го сполетя тежка контузия на коляното, която го извади от игра за над половин година. Той обаче не се сломи, успя да преодолее трудните моменти и сега у него се усеща огромен ентусиазъм и страст за игра.

Младежкият национал даде интервю специално за Gol.bg, в което говори за мъките по време на възстановяването, за положението в Ботев, за информациите за преминаване в Левски и Белгия, както и по други любопитни теми. Ето какво каза Алекс Колев:

Претърпя тежка контузия. Как си вече?
- Чувствам се много добре. Здрав, както преди и се надявам никога повече да не се стига до такива тежки травми. Дори да не е хубаво да се казва никога...

Кой момент беше най-тежък по време на възстановяването и на кого искаш да благодариш за подкрепата?
- Първите три месеца бяха невероятно тежки. Имаш чувството, че не можеш да се оправиш, защото постоянно се появяват странични болки. Мъката ми беше огромна, но в крайна сметка, със здрава работа, се оправяш. Но до ден днешен трябва да правя упражнения. Искам специално да благодаря на д-р Василев и д-р Бочев за добре направената операция, както и на Ачката и на Светльо Гърков и на д-р Касабов, които постоянно се грижиха за мен.

Да преминем към друга тема. Постоянно се пише, че има шанс от новия сезон да играеш в родния си Левски. Има ли нещо вярно в това?
- Не, това са спекулации, а дори и да има такова нещо, аз не знам. Имам си мениджър, има си ръководство. Не съм аз човекът, който ще знае, дори и да има интерес. Футболист съм на Ботев и това е.

Ти лично били се върнал да играеш в Левски?
- Това са спекулативни въпрос. Казвам ви - чувствам се супер в Ботев. За Левски не искам да говоря, защото не знам нищо.

Как ще оцениш сезона на Ботев? Класирахте се по-драматичен начин в първата шестица, но там представянето не беше на нужното ниво?
- Стана добър сезон за нас. Хората мислеха, че нямаше да се задържим в елита с младия ни отбор и т.н., но мисля, че показахме на всички, че сме един достоен тим, който да се бори за призовите места. И с Вили Вуцов тръгнахме добре, но загубата от Локомотив Пловдив ни повлия и след това тръгнахме надолу. Но Пепо Пенчев помогна за влизане в първата шестица. Там играхме доста добър футбол, но за да победиш, трябва да вкарваш положенията, а на нас не ни се получи.

Всеизвестно е трудното финансово положение в клуба. Имате ли гаранции от ръководството, че през новия сезон всичко ще е наред?
- За момента всичко се плаща редовно и не мисля, че някой трябва да се оплаква. Още не сме се събрали, но предполагам, че всичко ще е наред.

Какви ще са целите на Ботев за новия сезон?
- Не знам, но аз съм максималист и наистина се надявам да стигнем до евротурнирите. Имаме голям потенциал, дори и да си тръгнат класни футболисти.

Твоите мечти, лични цели, до къде се простират?
- Искам всеки ден да ставам все по-добър и по-добър и с много труд и тренировки ще стане нещо сериозно. Сега искам да играя добре за Ботев, да радвам хората с много голове и дай Боже, ако се представям на ниво, да успея да играя в хубав европейски отбор.

В този ред на мисли, се писа, че тимове от Белгия, където направи име, те искат. Има ли нещо вярно в това?
- Да, това вече е вярно. Един треньор ми се обади лично на мен, но после отиде в друг отбор в Белгия и мисля, че целите му за футболисти се промениха.

Би ли се върнал да играеш в страната?
- Да, защото познавам отлично първенството и футбола и ми харесва.

Кой е най-добрият ти приятел в Ботев?
- С всички съм в много добри отношения. Имаме супер колектив! Но най-много общувам с Васев и Дани Златков, както и Филип Филипов, който напусна отбора преди няколко дни.

Какво искаш да кажеш на феновете на Ботев?
- Да им благодаря, че в трудния за мен момент, ми подадоха ръка и ме окуражаваха. Нека бъда все така постоянни, както до сега и да подкрепят отбора, независимо дали сме в добра или лоша серия.

И последен въпрос - как прекарваш ваканцията?
- Добре, починах си една седмица в Гърция и нямам търпение да започнем тренировки, тъй като ми се събра бая време да почивам...



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).