УЕФА натиска БФС по случая Христов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:39 / 20.08.2008
3169
Бъдещето на нападателя на Левски Георги Христов ще бъде ясно в края на август. От УЕФА са дали срок на БФС най-късно до 22 този месец, да изпратят писмено обяснение, защото са разтрогнали договора на играча с Ботев.

Също така от европейската футболна централа искат да знаят и въз основа на какви основания Христов е бил присъден на Левски. Всичко това трябва да бъде внесено в КОС на Спортния съд в Лозана. От там ще разгледат всички документи и до 29 август ще се произнесат по случая. Христов стана един от най-спорните играчи това лято. През миналата година той бе голмайстор на „А" група и Ботев (Пд). Впоследствие Левски го пожелаха, но от Пловдив отказаха категорично да го пуснат.

Вицешампионите и нападателят се позоваха на клауза в договора му, която от страна на „канарчетата" отказаха да изпълнят. Така той разтрогна с „жълто-черните"и премина на „Герена". Ако УЕФА признае вината на БФС, то футболната ни централа може да отнесе много сериозни финансови санкции.

Поради този скандал от ръководството на Левски наложиха забрана на Христов за медийни изяви. Той може да говори единствено пред камери и пред повече от една медия. Това ще е така до изясняване на случая.

Източник: Топспорт



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).