Наша бизнесдама върти успешно футболен клуб

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:51 / 19.05.2015
3796
Млада бургазлийка се справя успешно с ролята на футболен бос, съобщава Burgas24.bg.

Чаровната Мария Кънева засенчи Митко Събев, Николай Филипов, Ивайло Дражев и всички президенти, злополучно инвестирали във футбола в града. 29-годишното момиче върти футболен клуб, постига успехи, а футболистите и феновете я обожават. Засега тимът, който ръководи - Аполония (Созопол) се подвизава в 5-а дивизия, но през изминалия сезон показа мъжество и характер, на два пъти победи емблемата на бургаския футбол Нефтохимик и не крие амбициите си да се изкачва нагоре.

Мария изглежда орисана да се занимава с футбол още от дете. Брат й Симеон Кънев е футболист и вероятно покрай него, бургазлийката тръгва по стадионите от съвсем мъничка. Фен е на италианския Ювентус и се опитва да пренесе неговия модел на управление в своя клуб. Очаквано или не - приятелят й Галин Камбуров също е футболист. Двамата с брат й са стожери в тима на Аполония (Созопол). 

Мария се заема с нелеката задача да управлява футболния клуб едва преди няколко месеца. Нашега споделя, че се е случило по стечение на обстоятелствата и малко по принуда.

"Обадиха ми се и ми казаха, че трябва да го направя. За регистрацията на клуба бяха необходими 4 подписа и единият беше моят", разказва мажоритарният собственик на Аполония. Останалите, които влизат в Съвета на директорите са Галин Камбуров, Симеон Кънев и Димитър Камбуров.

"Футболистите обичат да се шегуват, наричат ме шефке, подхвърлят - мажоритарният собственик идва... Питат ме кога ще се дават заплатите, премии ще има ли... кога е банкетът и т.н.", разказва с усмивка най-чаровният футболен бос и допълва, че може да смени треньора, ако не е доволна от играта, но не се бърка в тактиката и не определя селекцията.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).