Шеф на Ботев призна за дълга, бил към фирми на Василев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
07:44 / 13.05.2015
11348
Ботев наистина има задължения от 50 милиона лева. Това призна Апостол Апостолов, председател на сдружението Ботев. Той обаче уточни, че става дума за вътрешен дълг към фирми на бившия собственик Цветан Василев. Сега предстои преструктуриране на дълга в акции. Така част от задълженията ще бъдат елиминирани.

Задълженията са направени през последните три години чрез заеми от собственика от негови компании, които са финансирали изграждането на стадион "Христо Ботев" и базата в Коматево, както и текущи разходи за издръжката на клуба.

"Бомбастичният дълг" е формиран на тази основа, не е изискуем и не пречи на лицензирането на клуба. Съветът на директорите е предприел необходимите действия тези задължения да бъдат трансформирани в акции.

Стартирала е процедура с оценител, който е направил оценка на задълженията към две от трите фирми. На следващото Общо събрание тези суми ще бъдат превърнати в акции. Към настоящия момент ръководството на Ботев не е осъществило контакт с третата фирма кредитор ТЦ ИМЕ.

Извънредното работно събрание излъчи двама представители, които да осъществят контакт с въпросния кредитор. Това са адвокат Георги Несторов и Ангел Палийски.

Източник: Gong.bg



Виж коментарите (17)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).