Пирин си иска Иван Цветков и Спас Делев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:07 / 04.05.2015
3859
Ръководството на Пирин (Благоевград) следи с интерес ситуацията около капитана на Ботев (Пловдив) Иван Цветков. При влизане в елита "орлетата" със сигурност ще отправят оферта към нападателя, за да си го върнат, пише "Тема Спорт". Те са уверени, че ще могат да му направят предложение. 

Цветков е юноша на клуба, който му отвори вратите към големия футбол - през 1998 година го прати в холандския Хееренвеен. След дълъг гурбет той отново облече "зелено-бялата" фланелка през пролетта на 2011 година. Тогава в 13 мача в "А" група нападателят отбеляза 8 попадения. Бе в основата на добрия футбол, който играеха "орлетата" - класираха се и на полуфинал за купата, но бяха отстранени от Славия след изпълнение на дузпи. Той помогна на отбора да запази мястото си в елита, но след това Пирин бе пратен в аматьорския футбол, защото не се сдоби с професионален лиценз. След това Цветков прие офертата на Левски, а след един сезон при "сините" през лятото на 2012-а подписа с Ботев (Пловдив).

Освен това благоевградчани ще пробват да си върнат и други свои бивши футболисти, за да сглобят боеспособен отбор за "А" група. Сред тях е и Спас Делев, чийто контракт с Локомотив (Пловдив) изтича. Вече се заговори, че "орлетата" са направили предложение и на халфа Петър Златинов, който сега е в Черно море.

Преди последните четири кръга Пирин е на трето място в "Б" група - на точка зад втория Локомотив (Горна Оряховица).



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 32
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).