Иршак и Стаховяк се разбраха с Ботев за дълг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
09:20 / 28.04.2015
6945
"Ботев" Пд успя да сключи споразумение с полския вратар Адам Стаховяк и чешкия халф Томаш Иршак. Договорката с играчите касае дълговете на клуба към тях, които се събират от септември м. г. насам. Двамата са приели да дадат отсрочка за натрупаните борчове към тях по отношение на неизплащането на пълните им заплати, твърди в днешното си издание "7 дни спорт".

Както е известно, от септември м. г. Стаховяк и Иршак получаваха установения таван на заплатите в клуба, равняващ се на 3 000 евро, но стражът и халфът не освободиха документално "канарчетата" от реалните си възнаграждения. При Стаховяк реалната заплата е 8000 евро, а при Иршак - 12 000 евро. Това означава, че ежемесечно клубът виси с 5000 евро към Стаховяк и 9000 евро към Иршак.

Разговорите с Адам и Томаш са финализирани успешно в рамките на само една седмица, след като на "Коматево" се завърна Иван Йотков като директор администрация. Именно новият стар шеф и администраторът Асен Караславов успяха да се споразумеят с играчите след около едноседмични совалки при тях . Иначе от миналото лято досега в продължение на около 10 месеца ръководството така и не успяваше да се договори с играчите по този въпрос.

Припомняме, че договорите и на двамата изтичат след края на сезона. По непотвърдена информация в тази връзка предстоят преговори между играчите и клуба. Стаховяк и Иршак желаят първо да получат гаранции за финансовото стабилизиране на "Ботев", за да удължат престоя си при "жълто-черните".



Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).