Левски прави селекция от "канарчета"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
12:04 / 19.04.2015
4139
Левски ще се опита да се възползва от финансовите трудности в Ботев, твърди "Труд". "Сините" искат да вземат няколко играчи на пловдивчани.

В списъка влизат нападателят Цветелин Чунчуков, халфовете Мариян Огнянов и Томаш Иршак. При следените е и невъзстановеният Александър Колев. Всички без чеха са минали през школата на "Герена".

"Синята"селекция за лятото обаче зависи изключително от финансовото състояние. Ако се намерят спонсори, ще се запази настоящото равнище на заплати от 250 000 лева за отбора на месец. В противен случай възнагражденията ще бъдат намалени, което променя рязко и подбора на футболисти за следващия сезон.

Междувременно в Левски вече са забранени неустойките при раздели с играчи и треньори. Не, ФИФА не е отменила обезщетенията. Просто "сините" нямат пари и се напатиха от дългове по неустойки. Затова летните сбогувания ще стават само с изплащания на дължимите до момента суми, а при несъгласие играчът ще остава да тренира с юношите или самостоятелно.

Левски има да дава обезщетения още от 2013-а след десетките раздели в последните сезони. В петък управата преведе 351 000 лв. на бивши играчи и треньори, както и към клубове по трансфери, с което евролицензът е на практика спасен.

"Герена" изплати по-голямата част от дължимото, а за останалото подписа разсрочвания, които изтичат предимно през май. До края на април се очаква да бъдат събрани пари за заплати. Играчите и 140-те служители имат да получават пари за януари, февруари и март.



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).