Георги Градев: Ботев не дължи нищо за Неделев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:51 / 24.02.2015
3874
Днес се появи информация, че двукратният шампион на България Ботев дължи към момента 347 500 евро от продажбата на Тодор Неделев в Майнц 05 на семейството на покойния му благодетел Андрей Павлов. Фамилията претендира за 25% от трансферните права на национала. Според специалиста по международно спортно право Георги Градев това не е така. Ето какво твърди Градев: 

"Претенцията на Ботев 2002 е неоснователна, тъй като сключеният трансферен договор с Ботев (Пловдив) е НИЩОЖЕН, тъй като противоречи на ЗФВС. 

Ботев 2002 никога не е имал трудов договор с Неделев и затова никога не е притежавал неговите състезателните права, за да може да ги прехвърли законно на Ботев Пловдив по силата на трансферен договор. 

Нито ЗФВС, нито правилата на БФС и ФИФА позволяват да се получава трансферна сума за правата на аматьор, тъй като те не принадлежат на клуба, а на футболиста. 

Исканият процент от бъдещ трансфер е именно трансферната цена за състезателните права на Неделев. Това е все едно да ви продадат апартамент, който не е собственост на продавача и после той да настоява да си получи парите, само защото бил имал договор с вас! Абсурд!"


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).