Пенчев: Готови сме за първенството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:03 / 22.02.2015
3386
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) каза, че съжалява за пропусната победа срещу Славия в последната контрола на "канарчетата" за зимната подготовка. Двата отбора завършиха 0:0 пред около 2000 фенове на Коматево.

"Доволен съм от подготовката. Мисля, че сме в отлично състояние, както физически, така и игрово. Готови сме за първия мач. От вторник започваме да се готвим за мача с Марек", сподели Петър Пенчев.

"За съжаление не можахме да зарадваме многобройната публика, която беше дошла в този слънчев следобед да ни подкрепя, за което съжалявам, естествено. Създадохме доста ситуации, не успяхме да ги реализираме, особено през първото полувреме имахме пет-шест положения и няколко хубави флангови атаки. През второто - по-малко шансове, но като цяло съм доволен".

Цветелин Чунчуков и Мариян Огнянов напуснаха принудително терена, а Момчил Цветанов, Владимир Айтов продължават да са контузени.

"Бяха принудителни. Специално на Мариян - превантивна, защото почувства леко напрежение в мускула. Чунчуков е директен удар, но мисля, че няма проблеми. В последните дни доста травми се получиха, надявам се и те да се включат другата седмица. И с тях не е сериозно състоянието".

"Може и да се направи трансфер, но не на всяка цена. Невзимайки нови футболисти, се взима място за младите да намерят реализацията си в професионалния футбол. От никого не чакаме отговор. Гледахме футболисти на видео, но нито един от всички не ни удовлетворяват. Първо - като характеристики и второ - като реализация".

"Сега 4-2-3-1, но според противника ще гласим тактиката. Искаме да имаме максимална ширина в атака и да използваме фланговете, това са нашите разбирания".

На въпрос какво става с футболистите, които трябва да подновят договорите си, както и с чужденците Стаховяк и Иршак, Пенчев отговори: "Казал съм на ръководството, но това е въпрос на договорка между тях. На този етап остават, разчитам на тях".



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).