Ботев - Черноморец в Несебър, Раднево или Свиленград, БФС решава днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:16 / 06.08.2008
3829
Ботев Пловдив е заявил три стадиона в Българския футболен съюз за срещата с "Черноморец Бургас", съобщи за Plovdiv24.bg изпълнителният директор на тима Борислав Димитров. Това са съоръженията "Миньор" в Раднево, "Колодрума" в Свиленград и "Градския стадион" в Несебър. И трите стадиона отговарят на всички изисквания за изпълнение на наказанието ни, допълни още Боби Димитров.

"Канарчетата" изтърпяват наказание от един мач домакинство на чужд терен срещу "акулите". Сериозен проблем обаче се оказа намирането на стадион за срещата, като цял куп градове бяха предложени и в последствие отхвърлени като варианти. От Стара Загора отказаха да предоставят стадиона си за този мач. Сливен бе друг вариант за мача, но "канарчетата" не са се свързали с никой от подбалканския град, а и тимът на Данчо Лечков е домакин по същото време. Бургаският стадион "Лазур" също отпадна като вариант, тъй като Нафтекс приемат Берое по същото време. Националният стадион "Васил Левски" пък не отговаря на изискванията за изтърпяване на наказанието - стадион отдалечен на поне 100 километра от отбора домакин в посока отбора гост.

Реалните варианти в момента са Раднево, Свиленград и Несебър, но най-вероятно срещата ще се играе в курортния град край морето. Стадионът в Раднево не се слави с добро тревно покритие, а Миньор е домакин на Несебър в първия кръг. Дори по някакъв начин да се съгласуват датите и часовете, никой в Раднево не би рискувал качеството на тревата в два поредни професионални футболни мача. Стадионът в Свиленград също е с некачествено тревно покритие, малка трибуна и некачествени ограждения и от БФС не биха рискували пък агитката на Ботев да пристигне там. Крайното решение ще се вземе на специална среща на Комисията за организиране на състезанията към БФС днес следобед.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).