Ботев отново не успя да победи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
16:36 / 10.02.2015
6191
Ботев отново не успя да стигне до победата и завърши само наравно 1:1 срещу Торпедо Кутаиси (Грузия) в третия си мач от лагера в Турция. Зигзивадзе даде аванс на грузинците с гол в последните секунди на първата част, а пет минути преди края Иван Цветков оформи крайния резултат.

Срещата започна с опасен диагонален шут на Божидар Васев още в 3-ата минута, но изстрелът на халфа профуча в страни от вратата.

Десет минути по-късно Васев отново бе излязъл на стрелкова позиция, но този път стреля право в ръцете на стража. 

В 27-ата минута "канарчетата" създадоха и първата си най-опасна атака в мача. Мариян Огнянов и Божидар Васев направиха двойно подаване през сгъстената защита на Торпедо, след което Огнянов шутира, вратарят изби, а при добавката от няколко метра Васев изпрати топката над вратата.

В 38-ата минута съдията отсъди 11-метров наказателен удар след единоборство на Лазар Марин с грузински футболист. Зад топката застана Чуквиладзе, но Михаил Иванов отрази удара от бялата точка на капитана на Торпедо. 

Малко след това Иван Цветков бе изведен на добра стрелкова позиция, но при преодоляването на защитник на грузинския тим Цветков си скъси ъгъла и вратарят отрази удара му.

В последната атака за първото полувреме заемалия 13-то място в грузинското първенство успя да поведе в резултата. Това се случи след като "канарчетата" допуснаха ниско центриране от десния фланг, което достигна до Зигзивадзе и той от близо порази вратата на Михаил Иванов.

През втората част Петър Пенчев направи няколко сменни, които доведоха и до надмощието на "жълто-черните" над своя опонент. 

В 54-ата минута главния рефер не отсъди чиста дузпа да пловдивчани. Цветелин Чунчуков преодоля защитник на грузинците в наказателното поле, който го задържа през кръста, но вместо да отсъди 11-метров наказателен удар, реферът показа картон за симулация на нападателя на "жълто-черните".

Натискът на Ботев през втората част даде резултат в 84-та минута, когато съдията отсъди дузпа за игра с ръка след центриране на Йордан Христов от дясно. Иван Цветков застана зад топката и стреля в левия ъгъл на вратата за крайното 1:1.

В ответната атака "канарите" пропуснаха да осъществи пълен обрат. Цветелин Чунчуков излезе абсолютно сам срещу вратаря на грузинците, който успя да спаси удара му.

С тази среща приключи и лагера на Ботев на турска земя. Пловдивчани не успяха да запишат победа след като преди това отстъпиха от Газ Метан (Румъния) с 0:2 и от Гурник Забже (Полша) с 1:3.

Състав на Ботев: Иванов, Христов, Инез, Терзиев, Марин, Балтанов, Гамаков, Огнянов, Васев, Чунчуков, Цветков (Наско Милиев, Иршак, Филипов, Юсеин, Златков)


Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).